2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada sporta svētkos uzvar Blomes pagasta komanda “Sadod melnu”

Sestdien, 26.augustā, Smiltenes pagasta sporta un atpūtas kompleksā „Slīpi” notika ikgadējie  Smiltenes novada sporta svētki.  Desmit komandu kopvērtējumā uzvaru jau trešo gadu pēc kārtas svinēja Blomes pagasta komanda “Sadod melnu”, otrajā vietā ierindojās komanda “Aumeisteri”, savukārt trešo vietu izcīnīja Grundzāles pagasta  komanda.

Uzvara Blomes pagasta komandai “Sadod melnu”

Šogad sacensību programmā bija iekļauti deviņi sporta veidi, kurus komandas veica ar  netradicionālu pieeju. Lai uzvarētu, svarīga bija komandas saliedētība,  dalībnieku precizitāte un ātrums.  Komandas sacentās: orientēšanās disciplīnā, kur distance bija jāveic, meklējot kontrolpunktus un pārvarot virvju taku;  futbolā, kur  spēle risinājās pēc galda futbola principa; volejbolā spēle notika ar nestandarta bumbu, savukārt laukumu lietainie laikapstākļi bija pārvērtuši par “dubļu vannu”; riteņbraukšanā distanci komandas veica stafetes veidā ar uzdevumiem; patruļas biatlonā komandas dalībnieki distanci veica, pārvietojoties ar trīsvietīgām slēpēm un izdarot metienus mērķī;  disciplīnā “veiklais hokejists” dalībniekiem stafetes veidā bija jāpārvieto desmit tenisa bumbiņas no viena punkta līdz otram; komandas sacentās arī akadēmiskajā airēšanā, boulingā, diskgolfā.

Visvairāk uzvaru atsevišķos sporta veidos izcīnīja Blomes pagasta komanda, kura palika nepārspēta diskgolfā, futbolā, boulingā, riteņbraukšanā, biatlonā. Aumeisteru komanda uzvaru izcīnīja akadēmiskajā airēšanā,  orientēšanās distanci visātrāk veica Smiltenes novada domes komanda, sieviešu volejbolā uzvaru svinēja Grundzāles pagasta komanda, savukārt disciplīnā “veiklais hokejists” pirmo vietu ieguva Variņu I komanda.

Sporta svētku pirmo trīs vietu ieguvēji: 1.vieta Blomes pagasta komanda “Sadod melnu”, 2.vieta “Aumeisteri”, 3.vieta Grundzāles pagasta  komanda.

Sporta svētku kopvērtējuma rezultāti:

  1. Blomes pagasta komanda “Sadod melnu”;
  2. Komanda “Aumeisteri”;
  3. Grundzāles pagasta komanda;
  4. Bilskas pagasta komanda;
  5. Smiltenes novada domes komanda;
  6. Variņu pagasta I komanda;
  7. Komanda “Jenoti”;
  8. Komanda “Zelta stars”
  9. Variņu pagasta II komanda;
  10. Komanda “Znaroks”

Smiltenes novada sporta svētku mērķis ir rosināt novada iedzīvotājus un organizācijas iesaistīties sportiskās aktivitātēs, popularizēt sportu, kā veselību stiprinošu, relaksējošu un emocionālu nodarbi. Sporta svētki notika jau septīto reizi, tie tradicionāli notiek pēdējā augusta sestdienā.

Paldies sporta un atpūtas kompleksa „Slīpi” saimniekiem par uzņemšanu un atbalstu sacensību organizēšanā. Paldies dalībniekiem un skatītājiem par būšanu kopā Smiltenes novada sporta svētkos!

Sagatavoja:
Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Foto:A.Melderis