2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada TIC piedalījās Brīvdabas muzeja gadatirgū!

Š. g. 3. un 4. jūnijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisinājās divu dienu gadatirgus, kurā pirmo reizi piedalījās arī Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs kopā ar Raunas, Apes un Alūksnes novadu kolēģiem zem kopīgā nosaukuma “Vidzemes šosejas pieturas”.

“Vidzemes šosejas pieturu” stendā bija iespējams uzzināt par visu četru novadu daudzveidīgo tūrisma piedāvājumu, kas ir apkopots vienā, kopīgā tūrisma kartē, kā arī par šīs vasaras akciju “Apceļo Vidzemes šosejas pieturas”.

Gadatirgū ar savu produkciju piedalījās arī vairāki Smiltenes novada amatnieki, mājražotāji un uzņēmēji. Šūšanas salona īpašniece Iveta Purmale gadatirgū piedāvāja sagatavotos lina izstrādājumus, TLMS “Smiltene” dalībnieki piedāvāja iegādāties dažādus savus darinājumus, Jānis Krieķis no z/s “Buliņi” apmeklētājiem piedāvāja rudzu maizi, kaņepju staku, bērzu sulas, ābolu sieru un pavisam jaunu produktu ābolu sviestu. Bija iespējams aplūkot un iegādāties Vaidas Namnieces keramikas izstrādājumus, un dzirkstošo bērzu sulu BIRZĪ saimnieki piedāvāja iegādāties dzirkstošās bērzu sulas un dažādos sīrupus. Brīvdabas muzeja gadatirgū bija iespēja satikt īstenu latvju saimnieci Ilzi Briedi jeb Donu Ilzi, kura cienāja viesus ar latviskiem ēdieniem, rudzu maizi, sviesta smēriņu un kaņepju sviestu.

Smiltenes novada TIC savukārt vairāk izcēla aktīvo atpūtu brīvā dabā – Smiltenes novada velo takas. Kā uzsvars tika likts uz jaunizveidoto ainavisko maršrutu “Izriteņo Dienvidkalni”, kas ir 40 km garš apļveida velo maršruts un tas ved pa Launkalnes kalnaino apvidu.

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs saka lielu paldies ikvienam dalībniekam, kas pārstāvēja un prezentēja Smiltenes novadu!

Pasākuma galerija pieejama šeit.

Informāciju sagatavoja:
Lelde Sprancmane, 
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
vadītāja vietniece