2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novadā turpinās bronzas monētas pasniegšanas tradīcija novada jaundzimušajiem bērniem

Lai atbalstītu ģimenes un ģimeniskās vērtības, un godinātu novadā dzimušos bērnus,  Smiltenes novada dome turpina jau aizsākto tradīciju – bronzas monētas pasniegšanu novada jaundzimušajiem bērniem.

Pasaulē nav nekā svētāka par bērnu, kuram ir vajadzīgas gan vecāku rūpes, mīlestība, gan sakārtota dzīves vide, kur augt, dzīvot, mācīties un strādāt. Bērni ir mūsu nākotne, tāpēc Smiltenes novada domei ir svarīgi vairāk izrādīt uzmanību katram jaundzimušajam bērniņam un viņu vecākiem, kuri  par savu dzīvesvietu un pasaules iepazīšanas vietu ir izvēlējušies tieši Smiltenes novadu.

Šajā nedēļas nogalē noslēgsies bronzas monētas pasniegšana novada jaundzimušajiem bērniem, kas norisināsies Smiltenes pilsētas kultūras centrā. Bronzas monētu pasniegšana jaundzimušajiem šogad jau norisinājusies sešos novada pagastos: Palsmanes, Variņu, Bilskas, Grundzāles, Launkalnes un Blomes pagastā. Monētas ar bērna rociņu nospiedumu un tekstu “vieta, kur augt!” aversā un Smiltenes novada ģerboni reversā šogad jau pasniegta 47 novada bērniem. Rociņu nospiedums monētā simbolizē novada attīstību, izaugsmi, jo rokas nekad darba nebaidās.  Kopumā svinīgajos pasākumos šogad tiek  sveikti  130 2017.gada jaundzimušie un viņu vecāki (Bilskas pagastā – 7, Blomes pagastā – 9, Brantu pagastā – 3, Grundzāles pagastā – 5, Launkalnes pagastā – 12, Palsmanes pagastā – 10, Smiltenes pagastā – 14, Variņu pagastā – 4, Smiltenes pilsētā – 65).

Smiltenes novada domes Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Dace Ērģele stāsta, ka no vecākiem līdz šim ir saņēmusi tikai pozitīvas atsauksmes, vairums vecāki bija patiesi priecīgi par šādu dāvāto  skaisto mirkli un dāvanām. Dace Ērģele saka paldies visu, jau apciemoto, pagastu pārvaldniekiem par mīļo vecāku un viņu jaundzimušo sagaidīšanu pasākumā, kā arī paldies par sagādātajiem muzikālajiem priekšnesumiem pasākuma laikā. “Ir liels prieks raudzīties vecāku pateicības pilnajās acīs, kas sniedz prieku strādāt. Novēlam, lai ikviens vecāks savam bērniņam sniedz tikai to labāko un savu atvasi pasargā no visa sliktā – sāpēm, likstām, lai bērniņš augtu laimīgs, vesels un gudrs!”

Tāpat vēlamies atgādināt, ka par godu Starptautiskajai ģimenes dienai 19. maijā Smiltenes pilsētas kultūras centrā norisināsies svinīgo laulību ceremonijas jaunajiem pāriem, kas ir Smiltenes novada domes dāvināta svinīga  laulību reģistrācijas ceremonija, par kuru ir jāmaksā vien valsts noteiktā nodeva – 14.00 eiro. Šogad šo iespēju izmantos septiņi Smiltenes novada pāri.

Atgādinām, ka par fotogrāfijām no bronzas monētas pasniegšanas pasākumiem aicinām interesēties Smiltenes novada domes Dzimtsarakstu nodaļā, tālrunis 64707572, e-pasts [email protected].  Tās ģimenes, kuras nevarēja ierasties uz pasākumu, aicinātas saņemt piemiņas monētu Smiltenes novada dome Dzimtsarakstu nodaļā vai jaundzimušā deklarētās dzīvesvietas pagasta pārvaldē.

Sagatavoja:
Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
un praktikante Samanta Sanda Ozoliņa