2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada uzņēmēji atrod risinājumus, kā turpināt savu darbību un produkciju piegādāt pircējiem

Smiltenes novada pašvaldība, lai atbalstītu savus vietējos ražotājus un tirgotājus,  apkopo informāciju par uzņēmumiem, kuri šajā laikā ir spējuši pielāgoties, attīstot  ēdienu, pārtikas, sadzīves preču, ziedu un stādu piegādes uz mājām. Saraksts pašvaldības interneta vietnē Atbalsti vietējos!#ProduktuPiegādeMājās ar katru dienu papildinās, kas nozīmē, ka novada uzņēmēji atrod risinājumus, tai skaitā izveidojot e-veikalus, kā turpināt savu darbību un produkciju piegādāt pircējiem.

Pašvaldības apkopotā informācija liecina, ka piegādes uz mājām pakalpojumus ir attīstījuši  jau šādi uzņēmumi – autoveikals SIA “DŽUIBA”, veikals “PALMA”, IK “Pie Muižkundzes”, Smiltenes tirdzniecības centrs Top!, izveidojot e-veikalu; kafejnīcas “Trīs pipari un kūkas” un “Silvans” katru darba dienu piedāvā pusdienu piegādes;  ziedu veikals “Laura” dod iespēju iepriecināt svētkos, piegādājot ziedus un ziedu pušķus; AS “Latvijas valsts meži” Smiltenes kokaudzētava piedāvā iegādāties stādus ar piegādi uz mājām. Piegādes attīstījuši arī novada mājražotāji –   biškope Gundega Strazdiņa,  Sarmīte Mašina (dažādas sulas, sīrupi, sukādes, dārzeņu un puķu stādi),  sidra darītava “Abuls” izveidojusi savu e-bodi. Aktīvās atpūtas inventāra tirdzniecību un nomas piegādes pēc iepriekšējas rezervācijas veic AnnesLaivas. Piegādes teritorijas aptver gan Smiltenes pilsētu un tās tuvāko apkārtni, gan novada pagastus un kaimiņu novadus.  

Ņemot vērā, ka šajā laikā, kad valstī ir noteikta iedzīvotāju sociālā distancēšanās, ikviens iedzīvotājs tiek aicināts neapmeklēt publiskas vietas, tai skaitā mazāk apmeklēt tirdzniecības centrus, aicinām ikvienu izmantot piegādes uz mājām pakalpojumus, tādā veidā atbalstot mūsu vietējos uzņēmumus! Šis laiks ikvienam ir liels pārbaudījums un izdzīvošana, tāpēc aicinām būt stipriem, nepadoties un atbalstīt vienam otru!  

Sarakstu meklē www.smiltenesnovads.lv sadaļā  “Uzņēmējdarbība – Piegāde mājās” vai Atbalsti vietējos! #ProduktuPiegādeMājās. 

Aicinām arī citus Smiltenes novada uzņēmējus, kuri šajā laikā attīsta šādus pakalpojumus, informēt pašvaldību par piedāvājumu, lai mēs šo sarakstu varētu aktualizēt un novada iedzīvotājiem būtu pieejama vienkopus informācija.

Smiltenes novada pašvaldība ik gadu pavasarī organizēja lielo gadatirgu ar mērķi popularizēt Smiltenes novadā un Latvijā audzētus stādus, amatnieku darinājumus un mājražotāju produkciju, taču, ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo stāvokli, plānotais gadatirgus ir atcelts. Vēl nav zināms, kādi ierobežojumi saglabāsies turpmāk un kad tiks atļauta pasākumu rīkošana un cilvēku pulcēšanās. Lai neiet zudumā saaudzētie stādi, saražotā produkcija, aicinām Smiltenes novada stādaudzētājus, amatniekus un mājražotājus izmantot iespēju iesūtīt informāciju pašvaldībai, lai papildinātu sarakstu Atbalsti vietējos!#ProduktuPiegādeMājās. Informāciju aicinām sūtīt uz [email protected].

 

Sagatavoja:

Marita Mūze, Sabiedrisko attiecību speciāliste