2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada uzņēmēju pasākumā pulcēsies vairāk kā 90 novada uzņēmumi

Piektdien, 1.novembrī, Smiltenes pilsētas Kultūras centrā jau piekto gadu notiks pasākums “Smiltenes novada uzņēmējs”, lai godinātu Smiltenes novada uzņēmējus, kuri veiksmīgi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību novadā. Uz pasākumu dalību ir apstiprinājuši vairāk kā 90 novada uzņēmumi.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis: “Tieši aktīvā uzņēmējdarbības vide un pārdomāti pašvaldības lēmumi par investīciju piesaistīšanu novada teritorijā ir būtiski veicinājuši Smiltenes novada attīstību. Mūsu novada lielāka vērtība ir cilvēki, kuri rada darba vietas, apstrādā savu zemi, kopj savas viensētas un ir sabiedriski aktīvi. Paši ar savu darbu un vērtībām radot vidi ap sevi, kurā ir gatavi dzīvot, strādāt un audzināt savus bērnus.”

Pasākums tradicionāli notiks divās daļās, kur oficiālajā daļā runās par novada uzņēmējdarbības vidi un pašvaldības atbalstu, ekonomikas tendencēm Latvijā un pasaulē. Šogad ar prezentāciju “Globalizācijas paradokss: kāpēc uzņēmumiem globalizējoties politika lokalizējas” uzstāsies SIA “Primekss” dibinātājs un galvenais izpilddirektors Jānis Ošlejs, savukārt domes priekšsēdētājs Gints Kukainis prezentācijā pastāstīs par paveikto novada attīstībā un nākotnes izaicinājumiem. Plānots, ka svinīgo pasākumu apmeklēs un uzrunu teiks Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

Kā katru gadu pasākuma laikā pašvaldība pasniegs 12 balvas, tai skaitā lielākiem nodokļu maksātājiem Smiltenes novada pašvaldības budžetā, uzņēmumiem, kuri 2018.gadā piesaistījuši lielākās ražošanā ieguldītās investīcijas, sociāli atbildīgam uzņēmumam,  uzņēmumam par ieguldījumu Smiltenes novada tēla popularizēšanā, Smiltenes novada jaunajam uzņēmējam, Smiltenes novada labākam darba devējām, kā arī par inovācijām un uzņēmējdarbības būvi. Balvas par sadarbību plāno pasniegt arī AS “Attīstības finanšu institūcija Altum”,  Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un AS ”Citadele banka”. Šogad pasākumu vadīs Armands Simsons, koncertu sniegs grupa “Latvian Blues Band” un svētku balli spēlēs grupa “Dziļi violets”.

Dalību pasākumā ir apstiprinājuši vairāk kā 90 novada uzņēmumi un vairākas valsts iestāžu amatpersonas. Informējam, ka uz pasākumu “Smiltenes novada uzņēmējs” Smiltenes novada pašvaldība ir aicinājusi novada uzņēmējus, kuri atbilst vismaz vienam no kritērijiem, kā piem., ir nomināciju saņēmēji; apgrozījums par pēdējo noslēgto gadu ir lielāks par 70 000 EUR, ieturētā iedzīvotāju ienākuma nodokļa summa par pēdējo noslēgto gadu ir lielāka par 2500 EUR; ir pašvaldības sadarbības partneri uzņēmējdarbības veicināšanas projektu īstenošanā un citi kritēriji. Savukārt balvu saņēmējus konkursa komisija nosaka, pamatojoties uz konkursa “Smiltenes novada uzņēmējs” nolikumu, kā arī ņemot vērā Valsts ieņēmuma dienesta, Uzņēmumu reģistra, LURSOFT, Lauku atbalsta dienesta, attīstības finanšu institūcijas “ALTUM”, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras, Smiltenes novada domes un citus datus.

 

Marita Mūze,

Smiltenes novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste