2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada veterāni izcīna 28 medaļas Latvijas pašvaldību 54.sporta spēlēs

Latvijas pašvaldību sporta veterānu 54.sporta spēles šogad notika 15.-16.jūlijā kaimiņpilsētās Valkā un Valgā. Pirmo reizi sporta spēļu vēsturē, spēles notika divās valstīs – Latvijā un Igaunijā.

Smiltenes novada vieglatlētu komanda startēja 16 dalībnieku sastāvā un izcīnīja 28 sporta spēļu medaļas – 10 zelta, 8 sudraba un 10 bronzas, kas ir lielākais iegūto medaļu skaits Smiltenes novada vieglatlētu komandai.

Par Latvijas pašvaldību sporta veterānu 54.sporta spēļu trīskārtēju čempionu kļuva Dzintars Briedis, izcīnot uzvaru šķēpa, diska mešanā un lodes grūšanā. Divkārtējs čempions ir Aivars Bahurs 3km un 5km soļošanā. Savu iepriekšējā gada čempiona titulu augstlēkšanā 55+ grupā nosargāja Viktors Vējiņš. Zelta medaļu vēl izcīnīja Arnolds Markss vesera mešanā 85+ grupā; Kitija Klempnere augstlēkšanā, Kaspars Abuls 100m un Juris Laķis šķēpa mešanā. Arnolds Markss savu medaļu skaitu papildināja ar 2.vietu diska mešanā un lodes grūšanā; Juris Laķis 3.vieta tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā; Kaspars Abuls 2.v. 5000m skrējienā. Mārim Stabiņam 2.v. 800m un trīssoļlēkšanā; Juris Malnacis 3.v. 3km un 5km soļošanā; Ilmārs Tupmacis 3.v. 100m un tāllēkšanā; Arita Brikmane 2.v. augstlēkšanā un lodes grūšanā, 3.vieta 100m; Liene Brūvele 2.v. augstlēkšanā un 3.v. 200m skrējienā; Mārīte Saldūksne 3.v. diskā, Iveta Kazaine 3.v. lodes grūšanā.

Par komandas ieskaitēm cīnījās un startēja stafešu komandā Vairis Krauklis un Normunds Strauja.

Arī šogad, sporta spēļu ietvaros, tika rīkotas sacensības bērniem 100m skrējienā un bumbiņas mešanā mērķī. Uzvarētāju noteica, summējot abu disciplīnu iegūtos punktus. Sacensībās varēja piedalīties bērni no 5-10 gadiem. No mūsu novada startēja 8 vieglatlētikas komandas dalībnieku bērni un mazbērni. Vecākajā grupā uzvarēja Aritas Brikmanes meita Eimija un trešo vietu izcīnīja Normunda Straujas meita Emīlija.

Paldies komandas dalībniekiem par startu! Novēlu jums labi atpūsties un krāt spēkus 55.sporta spēlēm, kas notiks 2018.gadā, Latvijas 100-gades gadā, Jelgavā.

22.jūlijā Rēzeknē notiek trešais Latvijas čempionāts vieglatlētikā veterāniem. Lai veiksmīgi starti!  Vieglatlētu komanda, vēl arvien, ļoti gaida jaunus dalībniekus!

FOTO

Kitija Klempnere,

Smiltenes novada vieglatlētu komandas vadītāja