2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novads -“Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” Vidzemē

Lai novērtētu pašvaldības, kuras sniedz lielāko atbalstu un nodrošina daudzveidīgus pakalpojumus ģimenēm, jau trešo gadu Valsts reģionālās attīstības aģentūra sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju rīkoja konkursu “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība”, kurā Smiltenes novads šogad saņēma balvu kā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” Vidzemes reģionā.

Kā jau informēts iepriekš, konkurss šogad noritēja 3 kārtās. Pirmajā un otrajā kārtā tika analizēti pašvaldību iesniegtie dati, kā arī tika ņemts vērā iedzīvotāju balsojums, bet trešajā kārtā konkursa komisija klātienē apmeklē divas pašvaldības ar augstāko punktu skaitu katrā pašvaldību grupā pēc otrās kārtas rezultātiem. No Vidzemes reģiona šogad finālā- 3.kārtā-tika izvirzīti Smiltenes novads un Cēsu novads.

2.decembrī konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” vērtēšanas komisijas apmeklēja Smiltenes novadu, iepazinās ar novadu, pasākumiem, aktivitātēm, īstenotajiem projektiem, kurus pašvaldība, kā arī novada uzņēmēji, biedrības, iedzīvotāji īsteno, lai Smiltenes novads būtu vieta, kur dzīvot, strādāt, mācīties, atpūsties. Viesojās Smiltenes pilsētas pirmsskolas izglītības iestādē “Pīlādzītis”, kā arī apmeklēja Smiltenes pilsētas Kultūras centru, ielūkojoties novada mazāko dejotāju un Smiltenes vidusskolas grupas “Forward” mēģinājumos.

16.decembrī Latvijas Mākslas akadēmijā, svinīgajā pasākumā Latvijas pašvaldības pulcējās uz konkursa rezultātu paziņošanu. Pēc konkursa komisijas vērtējuma, nominācijā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2019” un naudas balvu 25 000 saņēma Līvānu novads, bet Smiltenes novada pašvaldība tika novērtēta un atzīta par ģimenēm draudzīgāko pašvaldību Vidzemes reģionā, kā arī saņēma 15 000 eiro naudas balvu. Latgales reģionā balvu saņēma Ludzas novads, Kurzemē- Grobiņas novads, Zemgalē- Iecavas novads, bet Rīgas plānošanas reģionā- Ādažu novada pašvaldība.

Kā paredz konkursa nolikums, piešķirtā naudas balva pašvaldībām būs jāizmanto ģimenēm ar bērniem atbalsta pasākumu un pakalpojumu nodrošināšanai vai ģimenēm ar bērniem piemērotas vides veidošanai 2020. gadā.

Par sasniegto un īstenoto noteikti varam teikt PALDIES mūsu novada cilvēkiem, kas ir Smiltenes novada vērtība. Paldies ikvienam, kas strādā, attīsta novadā uzņēmējdarbību, radot darba vietas Smiltenes un apkārtējo novadu iedzīvotājiem, kas noteikti ir kā pamats novada attīstībai arī nākotnē. Paldies ikvienam, kas par savu dzīvesvietu ir izvēlējušies Smiltenes novadu. Paldies sakām arī Sociālajam dienestam, Bāriņtiesai, Bērnu un ģimenes atbalsta centram, kuri ik dienas rūpējas par to, lai risinātu krīzes situācijas un palīdzētu iedzīvotājiem grūtā brīdī. Paldies pilsētas un novada pagastu Kultūras centriem, bibliotēkām, kuros esiet radījuši vietas, kur ne tikai satiekas kultūra, māksla, bet tās ir vietas, kur gaidīts ir ikviens iedzīvotājs, kur tiekas un saprotas gan jauni, gan veci. Paldies mūsu izglītības iestādēm, kuras ap sevi pulcē visvairāk ģimeņu, kā arī paldies ikvienam par aktīvā tūrisma, sporta attīstību novadā, kā arī visiem, kas mūsu novadā veido drošu, veselīgu, sakārtotu vidi. Paldies visiem, ka esiet kopā ar mums svētkos, pasākumos, kopīgās dejās, dziesmās, izaustos rakstos un paveiktajos darbos!

Mēs kā pašvaldība turpinām strādāt pie tām jomām, kuras mums vēl ir jāpilnveido un jāveido un aicinām iesaistīties arī ikvienu ar savām idejām un darbiem, lai arī turpmāk Smiltenes novads būtu vieta, kuru par savu dzīvesvietu sauktu pēc iespējas vairāk cilvēku!

Lai ikdienas steigā mums pietiek laika un vēlme saviem mīļajiem, apkārtējiem cilvēkiem veltīt savu atbalstu, palīdzību un brīdi, lai būtu kopā! Lai mūsu novadā vienmēr valda prieks par pašu paveiktajiem darbiem un pašvaldības radīto! Lai ikvienā mājā ienāk Ziemassvētku miers, lai Jaunais gads ir veselības un mīlestības piepildīts!

Inga Kovala,

Sabiedrisko attiecību speciāliste