2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novads- vieta, kuru atkal saukt par savām mājām!

Smiltenes novada vērtība ir mūsu cilvēki. Jo vairāk mēs esam, jo stiprāki mēs būsim! Varam būt priecīgi, ka ir cilvēki, kas atgriežas savās mājās, novadā, Latvijā, kā, piemēram, Egija, kura kopā ar savu ģimeni, pēc 10 gadu prombūtnes ir atgriezusies savā dzimtajā novadā un Latvijā.

Nogurdināta no ikdienas steigas, pirms nu jau vairāk kā 10 gadiem Egija devās uz Belfāstu, Ziemeļīrijā, kur guva neaizmirstamu pieredzi sev un savai turpmākajai dzīvei. Brīvajos brīžos viņa kopā ar saviem draugiem labprāt iepazina vietējo kultūru, tradīcijas. Dzīve, kā saka Egija – bija forša. Bet tajā pašā laikā, piedzimstot bērniem, viņa kopā ar vīru juta, ka bērniem būtu jāuzaug Latvijā un jāmācās Latvijas skolās.

Izvērtējot dzīves prioritātes, Egija kopā ar savu ģimeni šajā vasarā ir atgriezusies Latvijā un Smiltenes novadā, kur šobrīd ir atradusi darbu un arī bērni ir uzsākuši skolas un bērnudārza gaitas.

Egija sajūtās par Latviju un atgriešanos ir piesardzīga –  it kā uzmanīdamās par to, lai skaļāk izteiktās domas nepazustu, bet tajā pašā laikā ir manāma prieka dzirksts viņas acīs, kad viņa stāsta par saviem īpašajiem ģimenes brīžiem, ik rītu pamostoties ar apziņu, ka esam Latvijā, esam mājās!

Egija vairs nešaubās par savu izvēli, jo viņa katru dienu pārliecinās, ka šī ir īstā vieta, kur būt viņai un viņas ģimenei. Viņa aicina nebaidīties un būt vienotiem kopīgos darbos: “Latvija ir mīļa un īpaša zeme, kurā es jūtos vajadzīga un pret kuru es izjūtu atbildību. Tāpēc uzskatu par pienākumu pielikt savu artavu Latvijas attīstībā. Gribu novēlēt tautiešiem būt uzņēmīgākiem un turēties vairāk kopā. Nospraust mērķus un iet uz tiem, nenobīties, ja reizēm ir nepieciešami skaļi protesti par netaisnībām. Tikai kopā mēs varam! Turpināt augt un, manuprāt, par prioritāti ir jāvirza ģimene, jo tikai mūsu cilvēku resursi ir Latvijas nākotne”.

Nāc dzīvot Smiltenes novadā un Latvijā!

Par dzīvesvietas, darba, izglītības vai jebkuriem citiem jautājumiem, kas saistīti ar atgriešanos Latvijā vai dzīves uzsākšanu Smiltenes novadā, aicinām sazināties ar Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciālisti, kontaktpersonu reemigrācijas jautājumos- Ingu Kovalu, e-pasts [email protected], T.29613117.