2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes pilsētas centra būvprojektu izstrāde ir liels izaicinājums

Jau rakstījām, ka norit darbs pie  Smiltenes pilsētas centra būvprojektu izstrādes, kas pašvaldībai viennozīmīgi ir liels izaicinājums, lai radītu labus apstākļus uzņēmējiem, pievilcīgu, sakoptu vidi pilsētas viesiem un lai vietējie iedzīvotāji ar savu pilsētu lepotos.

Gan pašvaldības, gan portāla “Ziemeļlatvijas” veiktās aptaujas dati liecina, ka iedzīvotāji sagaida un uzskata, ka Smiltenes pilsētas centrā ir nepieciešamas pārmaiņas.  Smiltenes novada pašvaldība ir pateicīga gan uzņēmējiem, gan iedzīvotājiem par aktīvu iesaistīšanos un viedokļa izteikšanu par Smiltenes pilsētas centra būvprojekta izstrādi, katrs no tiem ir svarīgs, lai nonāktu pie kaut kāda vienota kopsaucēja.

Vēlamies vēlreiz uzsvērt, ka arī būvprojekta “Uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamās infrastruktūras sakārtošana Smiltenes pilsētā” I kārtas izstrādātajā risinājumā var veikt plānojuma izmaiņas. Saņemtie uzņēmēju un iedzīvotāju viedokļi, kā arī argumenti tiek nodoti projekta izstrādātājiem izvērtēšanai un nepieciešamo risinājumu izmaiņu veikšanai.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis saka paldies ikvienam par viedokļa izteikšanu, jo tas ir sabiedriskās apspriešanas galvenais mērķis: “Svarīgi izstrādāt tādu Smiltenes pilsētas centra tehnisko projektu, kurā maksimāli ir sabalansētas gan uzņēmēju, gan sabiedrības intereses un uzlabota drošība. Tehniskais projekts sadalīts divās kārtās, vienai ir paredzams struktūrfondu finansējums, kuru pašvaldība ir iesniegusi projekta līdzekļu saņemšanai, bet otrās kārtas realizēšanai finansējuma vēl nav. Abas kārtas ir cieši saistītas, lai saglabātos gan pilsētas centra kopējais  koncepts, gan funkcionalitāte. Darbs pie tehniskā projekta izstrādes turpinās abās kārtās, tāpēc pašvaldība ir atvērta ikvienai idejai, kuras aicinām iesniegt. Aicinu būt aktīviem un izteikt savus viedokļus!”

Iepazīties un izteikt savu viedokli, ierosinājumus, kādām būt Smiltenes pilsētas centra plānojumam, vēl var līdz 22.oktobrim interneta vietnē www.smiltenesnovads.lv sadaļā “Sabiedriskā apspriešana”; Smiltenes novada domē, Dārza ielā 3 un Pils ielā 2, kā arī Smiltenes pilsētas Kultūras centrā, Gaujas ielā 1. Aptaujas anketa drukātā veidā pieejama un aizpildāma vietās, kur izvietoti materiāli, kā arī elektroniski ŠEIT. Jautājumu gadījumā iedzīvotāji ir aicināti vērsties Smiltenes novada domē.

Sagatavoja:
Marita Mūze
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste