2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes pilsētas svētkos koncertēs Kanādas Bruņoto spēku Centrālais orķestris

15. jūlijā plkst. 15:00 Jāņukalna estrādē izskanēs Kanādas Bruņoto spēku Centrālā orķestra koncerts. Tas norisināsies Smiltenes pilsētas svētku “Manas pēdas Smiltenes zemē” ietvaros.

Kanādas Bruņoto spēku Centrālais orķestris (Central Band of the Canadian Armed Forces/ Musique centrale des FAC) Latvijā viesosies pēc Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestra uzaicinājuma, lai kopā piedalītos XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos. Pēcsvētku nedēļā Kanādas orķestris kopā ar Latvijas Zemessardzes orķestri dosies koncertēt arī ārpus Rīgas, tostarp Smiltenē. Kanādas Bruņoto spēku Centrālais orķestris ir pagodināts muzicēt kopā ar šiem diviem augsta līmeņa Latvijas militārajiem orķestriem.

Kanādas Bruņoto spēku Centrālais orķestris ir viens no sešiem Kanādas pilna laika militārajiem orķestriem. Tas nodrošina muzikālo noformējumu daudzos Kanādas Bruņoto spēku, Aizsardzības departamenta un valdības pasākumos.  Centrālais orķestris ir Kanādas militārās mūzikas vēstnesis pasaulē. Vairāk nekā 70 pastāvēšanas gados tas ir uzstājies dažādu valstu un karaļnamu pārstāvjiem, kā arī sniedzis publiskus koncertus ārpus Kanādas robežām. Orķestra priekšnieks un galvenais diriģents ir kapteinis Džons Fulertons (John Fullerton).

Ar orķestri un tā muzikālo darbību var iepazīties ŠEIT.

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Informāciju sagatavoja

Inga Meijere

Zemessardzes orķestris

 

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101