2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes rudens gadatirgus notiks Blomes pagastā

2019. gada 19.oktobrī no plkst. 9:00 līdz 16:00, Blomes pagasta “Jeberlejā” notiks Smiltenes Rudens gadatirgus, kurā aicināti piedalīties amatniecības, lauksaimniecības, pārtikas un rūpniecības preču tirgotāji un pircēji.

Kā informēts iepriekš, sakarā ar Smiltenes pilsētas centra rekonstrukcijas darbiem, Rudens gadatirgus Smiltenē šogad nenotiks, jo tā organizēšana šajā periodā nav tehniski iespējama. Ņemot vērā iedzīvotāju un tirgotāju lielo interesi un iepriekšējo gadu tirgus apjomu, tika meklēti risinājumi tirgus norisei ārpus pilsētas.

Pašvaldība iepriekš ir izvērtējusi arī citas vietas, kur organizēt lielo gadatirgu, bet vēlamies vērst uzmanību, ka Kalmamuižā un Jāņukalnā rudens gadatirgu nav iespējams izvietot ierobežotās platības dēļ. Iepriekšminētajās vietās tika organizēti amatnieku tirdziņi kādu svētku ietvaros, kopā ar kultūras programmu un citiem pasākumiem. Šauro celiņu un īpašā reljefa dēļ Jāņukalnā var izvietot 160 m ar tirgotājiem. 2018. gada novada svētku ietvaros Smiltenes pagasta Kalnamuižā tika izvietoti 220 metri ar tirgot gribētājiem. Lai izvietotu tirgotājus Smiltenes pavasara un rudens gadatirgos nepieciešama tirdzniecības vieta vairāk kā 1600 metru garumā, līdz ar to š.g. 16.septembra Finanšu un attīstības jautājumu pastāvīgās komitejas sēdē domes deputāti apstiprināja rudens gadatirgus rīkošanu 19.oktobrī Blomes pagasta “Jeberlejā”.

23.septembrī tiks uzsākta tirdzniecības dalībnieku pieteikšanās. Interesentus aicinām sekot līdzi informācijai novada mājas lapā, sadaļā Uzņēmējdarbība/Gadatirgus.

Nākamo amatnieku tirdziņu Smiltenē plānots organizēt 2019.gada 21.decembrī.

Par aktuālām tirgus aktivitātēm aicinām sekot līdzi novada mājas lapā, sadaļā “Uzņēmējdarbība” vai pasākumu “Kalendārs”.

 

Inga Kovala,
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste