2024. gada 23. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikuma audzēkņi “Young Car Mechanic” finālā

Pagājušās nedēļas nogalē Edgars Aleks Demešenkovs (3.automehāniķu kurss), Inguss Vilemsons un Ņikita Vinogradovs (abi – 4.automehāniķu kurss) pārstāvēja Smiltenes tehnikumu starptautiskā konkursā tehnisko skolu audzēkņiem – “Young Car Mechanic”. Edgaru žūrija atzina par labāko speciālo instrumentu atpazīšanā, Ingusu – par labāko elektroierīču raksturošanā, Ņikitu – par labāko automašīnu turbīnu remontā. Taču pati lielākā vērtība ir iespēja gūt jaunu, līdz šim nebijušu pieredzi, parādīt prasmes un zināšanas nākamajiem darba devējiem, kuri mūsu jauniešos jau ir saskatījuši labus nākamos darbiniekus…

“Konkursa pirmā diena pagāja firmā “Valtek” netālu no Jelgavas, kur tika pārbaudītas jaunieši zināšanas un prasmes par traktortehniku, tās diagnostiku un bojājumu novēršanu,” informē skolotājs Guntars Mednis, kurš Smiltenes tehnikuma audzēkņus pavadīja uz konkursu. “Otrajā dienā puiši strādāja Mārupē, kur vajadzēja nodarboties ar smago automobiļu diagnostiku, remontu un apkopi. Konkursa trešā diena un noslēgums bija Rīgā, firmā “Autobrava”, kur tika pārbaudītas dalībnieku zināšanas par vieglajām automašīnām.”

Kopvērtējumā konkursa 3. kārtā, kur sacentās zinošākie jaunie profesionāļi, Edgars ieguva 10., Inguss – 11., bet Ņikita 15.vietu. “Ņikitam šoreiz sasniegt augstāku rezultātu traucēja lielais stress konkursa pirmajā dienā,” skaidro skolotājs Mednis, vienlaikus sakot visiem trim puišiem lielu paldies par ieguldīto darbu, kā arī Smiltenes tehnikuma Mašīnzinību un būvnieces nozares mācību programmu nodaļas skolotājiem Normundam Vaivadam, Augustam Būcem, Dāvim Stradiņam un Zigmundam Valteram par jauniešiem sniegto atbalstu, pieredzi un zināšanām.

“Audzēkņiem tā bija laba pieredze, kā rīkoties dažādās nestandarta situācijās. Gatavojoties konkursam, kā arī tā gaitā, iepazīstoties ar dažādām jaunajām tehnoloģiskajām iespējām un risinājumiem, būtiski paplašinājās puišu redzesloks,” priecājas skolotājs Mednis.

Tas, ka no Smiltenes tehnikuma uz konkursa 3.kārtu bija uzaicināti piedalīties trīs audzēkņi, ir arī kvalitātes zīme skolai. Vienīgi žēl, ka Metālapstrādes, mašīnbūves un mašīnzinību nozares ekspertu padome Smiltenes tehnikumu jaunajā mācību gadā vairs nav deleģējusi starp skolām, kas var uzņemt jaunos automehāniķus… Jauniešu interese par šo mācību programmu un iespēju to apgūt tieši Smiltenes tehnikumā ir patiesi liela.

Teksts: Baiba Vahere

Foto: no www.jaunaisautomehanikis.lv