2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikumā būs jaunas grupas!

Smiltenes tehnikums var kļūt arī par tavu meistarības skolu! Mācību programmās jauniešiem ar pamata izglītību palikušas vairs tikai dažas brīvas vietas, bet saistībā ar neskaidrībām likumdošanā tikai šodien uzzinājām, ka 2017./2018.m.g. varam vēl komplektēt arī grupas Jauniešu garantijas programmā jauniešiem (17. – 29. g.v.) ar vidējo izglītību specialitātēs:

  • veterinārārsta asistents;
  • hidrobūvju būvtehniķis;
  • celtniecības un ceļu būves mašīnu mehāniķis;
  • grāmatvedis.

Mācību ilgums – 1,5 gadi.
17. līdz 29. gadus veci jaunieši ar pamata un vidējo izglītību vēl  var pieteikties arī mācībām specialitātēs:

  • pavārs
  • konditors

Mācību ilgums – gads.

Hidrobūvju būvtehniķis ir Smiltenes tehnikuma jaunākais piedāvājums. Tā ir profesija, pēc kurā izglītotiem darbiniekiem Latvijas darba tirgus ilgojas jau sen. Esam vienīgā skola Latvijā ar tik bagātu materiālo bāzi veterinārārsta asistentiem un celtniecības un ceļu būves mašīnu mehāniķiem. Nākamie veterinārārsta asistenti var praktizēties ar modernām diagnostikas iekārtām aprīkotā veterinārajā mācību klīnikā. “Ceļinieki” pirmās profesionālās zināšanas apgūst uz greidera, buldozera, ekskavatora un frontālā iekrāvēja simulatoriem. Smiltenes tehnikums sagatavo konkurētspējīgus jaunos speciālistus, kas prot izmantot jaunākās tehnoloģijas. Nesen skola iegādājās ar trīsdimensiju mašīnkontroles sistēmu aprīkotu tehniku. Jauniešiem piedāvājam mācību laikā iegūt arī B, C, E un G kategoriju celtniecības un ceļu būves mašīnu vadītāja apliecību. Pēdējos gados sarūpēts viss nepieciešamais mūsdienīgai profesijas apgūšanai. Nākamie pavāri un konditori mācās ar visjaunākajām iekārtām aprīkotās mācību virtuvēs un gūst pirmo darba pieredzi skolas mācību restorānā. Tehnikumā regulāri notiek meistarklases, ko vada Latvijā populāri pavāri. Skolas jaunieši ar labiem panākumiem piedalās dažādos profesionālās meistarības konkursos. Tehnikuma jaunieši kopā ar skolotājiem izstrādājuši firsta Madāmas kārumu līniju, kuras produktu tapšanā un pārdošanā audzēkņi iepazīstas ar uzņēmējdarbības pamatiem. Sākot no ieceres un beidzot ar preces noformēšanu, prezentēšanu starptautiskās izstādēs un pārdošanu mājamatniecības tirdziņos. Tehnikuma amatu mājā jaunieši var apgūt maizes cepšanu pēc sentēvu metodēm. Smiltenes tehnikuma audzēkņu zināšanas un prasmes augstu novērtē arī prakses vietās Latvijā un ārzemēs. Skolai ir uzticami sadarbības partneri Maltā, Lielbritānijā, Francijā, Itālijā, Portugālē, Spānijā, Bulgārijā un Sicīlijā. Daudzi tehnikuma jaunieši profesionālajā kvalifikācijas praksē dodas uz uzņēmumiem šajās valstīs.

Smiltenes tehnikuma pamatvērtība ir garīgi bagāts un izglītots jaunietis. Audzēkņiem piedāvājam attīstīt talantu korī, vokālajā ansamblī, tautas dejās, amatierteātrī “Dramis”, foto pulciņā un vokāli instrumentālajā ansamblī. Smiltenes tehnikuma jaunieši var trenēties dažādos sporta veidos vienā no modernākajām sporta zālēm Vidzemē. Skolai ir sava kartinga komanda.

Audzēkņiem dienesta viesnīca ir par brīvu. Stipendija – līdz 115 eiro mēnesī. Ja vēlies ātri un kvalitatīvi apgūt Latvijas un Eiropas darba tirgū pieprasītu profesiju, nāc uz Smiltenes tehnikumu!

Plašāka informācija par uzņemšanu – www.smiltenestehnikums.lv.