2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikumā top Absolventu taka!

Smiltenes tehnikums šopavasar nolēmis piepildīt sen lolotu ieceri – skolas priekšā top absolventu taka! Precīzāku informāciju par šā mācību gada noslēgumu, eksāmeniem un izlaidumu uzzināsim maijā, taču skolas vadība un skolotāji pacietīgi gaida, kad atkal varēs satikt savus audzēkņus skolā!

“Reizē ar jauno taku atjaunosim arī kāpnes pie skolas,” informē tehnikuma direktors Andris Miezītis. “Vakaros taka būs skaisti izgaismota, tās malā izvietosim soliņus, kur ikviens varēs apsēsties, atpūsties un pakavēties atmiņās par savu skolu. Pakāpienos, kas no tehnikuma vedīs uz absolventu taku, iegravēsim tehnikuma jauno moto: “Kāp, lai augtu!””

Iecerēts, ka katru gadu pirms izlaiduma visu skolas kursu absolventi sanāks kopā un izdomās kādu vienojošu grafisku uzrakstu, zīmi vai simbolu, ko pēc tam kopā ar viņu izlaiduma gadu iegravēs uz bruģa plāksnes. Būvnieki izvēlējušies tehnoloģijas, kas paredz, ka bruģa plāksnes uz laiciņu varēs izņemt, lai tās pēc tam savā vietā atgrieztos jau kā nozīmīga atmiņu takas daļa.

“Šis ir ceturtais projekts, ko realizējam ar biedrības “Abulas lauku partnerība atbalstu,” stāsta Andris Miezītis. “Sirsnīgs paldies viņai par to! Minētās ieceres īstenošana nav lēts prieks. Daļu izdevumu segsim par tehnikuma līdzekļiem. Vēlamies izdarīt visu iespējamo, lai šī vieta būtu mums visiem būtu īpaša un skaista! Gribam, lai pa jauno taku ar prieku staigātu skolas audzēkņi, atsakoties no vecā paraduma – šķērsot dzīvojamo māju pagalmus vai ejot pa ceļa braucamo daļu.

Darbs nav viegls, bet vīri, kas tajā iesaistījušies, viņu vidū – arī vairāki tehnikuma skolotāji, sirsnīgi smaida. Pēc tik daudz negatīvā, kas šopavasar dzirdēts, ir patiess prieks pielikt savu roku, lai radītu ko skaistu un paliekošu!

Kā top skaistā absolventu taka variet aplūkot attēlu galerijā ŠEIT. 

Informāciju sagatavoja:

Baiba Vahere