2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes vieglatlētiem trīs godalgas un augstvērtīgi rezultāti Latvijas čempionātā U14 grupā

Svētdien,11.februārī, Rīgā aizvadīts Latvijas ziemas čempionāts vieglatlētikā U14 vecuma grupā. Sacensībās ar panākumiem startēja Ingara Grēna trenētie Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas vieglatlēti. Tāllēkšanas sacensībās uzvaru izcīnīja  Jorens Miķelsons, kamēr bronzas medaļas 60 metru barjerskrējienā un 300 metru skrējienā guva attiecīgi Regnārs Tamms, kā arī Paula Rudīte.

Februāra mēnesī dažādās vecuma grupās tiek noskaidroti Latvijas ziemas čempioni vieglatlētikā. Aizvadītās nedēļas svētdienā par godalgām cīnījās U14 vecuma grupas sportisti. Jāizceļ, ka, lai kvalificētos nozīmīgajām sacensībām, jaunajiem sportistiem bija jāizpilda atlases normatīvi. To savās disciplīnās paveica kopumā seši trenera Ingra Grēna vadītie Smiltenes bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi – Regnārs Tamms, Jorens Miķelsons, Kristians Markss, Kristers Krauklis, Paula Rudīte un Elīza Miglava. Elīza gan par valsts čempiones titulu slimības dēļ cīņā nedevās.

Tāllēkšanas sacensībās startēja divi Smiltenes BJSS sportisti – Jorens Miķelsons un Kristians Markss. Abiem mūsu sportistiem izdevās iekļūt lielajā finālā. Uzrādot rezultātu 5 metri un 34 centimetri, par Latvijas čempionu kļuva Jorens Miķelsons. Sportists sasniedza arī jaunu personisko rekordu. Labāko sešinieku tikmēr noslēdza par gadu jaunākais Kristians Markss. Viņš savā labākajā mēģinājumā uzrādīja rezultātu 4 metri un 53 centimetri, kas tikai nedaudz atpalika no sportista personīgā rekorda.

Jorens Miķelsons piedalījās arī augstlēkšanas sacensībās. Šeit smiltenietis spēja izcīnīt piekto vietu. Labākajā mēģinājumā tika pievarēta 1 metra un 45 centimetru augstumā novietotā latiņa. 60 metru barjerskrējienā finālā iekļuva Regnārs Tamms. Izšķirošajā skrējienā cīņā par medaļām trenera Grēna audzēknis izcīnīja trešo vietu. Tamma uzrādītais rezultāts bija 9,81 sekunde, kas priekš jaunā sportista ir ļoti atzīstams rezultāts.

Vēl vienu godalgu uz Smilteni aizveda vidējo distanču skrējēja Paula Rudīte, kura sacentās 300 metru skrējienā. Finišējot pēc 46,86 sekundēm, mūsu vieglatlēte izcīnīja trešo vietu. Lodes grūšanas sacensībās cīņā ar citiem valsts labākajiem vienaudžiem šajā aizraujošajā vieglatlētikas disciplīnā devās Kristers Krauklis. Labākajā mēģinājumā raženais sportists sasniedza rezultātu 10,20 metri. Tas deva ceturto vietu.

Toms Markss