2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smilteni reģionālajā vizītē apmeklēs labklājības ministre Ramona Petraviča

Piektdien, 7. februārī,  reģionālajā vizītē Smiltenē viesosies  labklājības ministre Ramona Petraviča. Vizītes mērķis ir iepazīstināt ministri ar Smiltenes novada pašvaldības darbu sociālajā jomā, novada attīstības prioritātēm, kā arī pārrunāt aktuālos jautājums par deinstitucionalizācijas projekta ieviešanas gaitu, bērnu tiesību aizsardzības sistēmas pilnveidi un minimālo sociālo pakalpojumu grozu.

“Mani interesē pašvaldību pieredze un prakse sociālo pakalpojumu sniegšanā iedzīvotājiem. Mums ir daudz pārrunājamu tēmu. Man aktuāli ir bērnu tiesību aizsardzības sistēmas pilnveides jautājumi, pašvaldību minimālā sociālo pakalpojumu groza izstrādne, sociālās aprūpes iestāžu darba kvalitātes nodrošinājums un Deinstitucionalizācijas projekta gaita. Šīs arī būs svarīgākās diskusijas tēmas ar Smiltenes novada pašvaldību, kā rezultātā ceru nonākt pie vienošanās par konkrētu sadarbību katrā no šiem jautājumiem,” par saviem vizītes mērķiem stāsta ministre Ramona Petraviča.

Vizītes laikā paredzēta tikšanās Smiltenes novada domē ar domes priekšsēdētāju Edgaru Avotiņu, Sociālā dienesta vadītāju Intu Siliņu, Bāriņtiesas vadītāju Auriku Zīveri, Sociālo un medicīnas jautājumu pastāvīgās komitejas deputātiem un iestāžu vadītājiem. Noslēgumā labklājības ministre apmeklēs Smiltenes Bērnu un ģimenes atbalsta centru un SIA “Smiltenes Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcas” Sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļu.

Šogad Smiltenes apmeklējums būs ministres otrā reģionālā vizīte (pirmā bija Jēkabpilī). Kopumā Ramona Petraviča, kopš strādā labklājības ministres amatā, reģionālajās vizītēs  ir apmeklējusi 12 Latvijas pilsētas.

 

Sagatavoja: Marita Mūze, Sabiedrisko attiecību speciāliste 

Foto: http://www.lm.gov.lv/