2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Sociālais dienests sveic 100.klientu un aicina piedalīties projektu aktivitātēs

Šā gada septembrī Smiltenes novada Sociālais dienests sveica mēneša 100.apmeklētāju un turpina piedalīties projektu aktivitāšu īstenošanā, lai sniegtu gan garīgu, gan fizisku atbalstu iedzīvotāju labklājības uzlabošanai.

Atzīmējot Latvijas simtgades gadu, arī septembra mēnesī Smiltenes novada dome turpina tradīciju, šoreiz izceļot un iepriecinot mēneša simto Smiltenes novada Sociālā dienesta pakalpojumu saņēmēju, pasniedzot simbolisko dāvanu – Latvijas valsts karogu- Mārai Balodei, kura izmantoja iespēju saņemt speciālistu konsultācijas Sociālajā dienestā klātienē. Nākamā dāvana tiks pasniegta oktobrī – simtajam Smiltenes novada domes Dzimtsarakstu nodaļas pakalpojuma saņēmējam.

Sociālā darbiniece V.Cimermane, Domes priekšsēdētājs G.Kukainis, M.Balode, Sociālā darbiniece I.Vērzemniece

Smiltenes novada Sociālā dienesta galvenais uzdevums ir veikt sociālo darbu ar ģimenēm un bērniem, nodrošināt sociālo aprūpi pensionāriem un personām ar funkcionāliem traucējumiem, sociālo (materiālo) palīdzību, kā arī sniegt bezmaksas konsultācijas ikvienam, savu kompetenču ietvaros.

Jau kopš 2017.gada Smiltenes novada pašvaldība un Sociālais dienests iesaistās projektā “Vidzeme iekļauj”, kas izveidots, lai veicinātu deinstitucionalizācijas procesu ieviešanu. Projekta ietvaros ir radīta iespēja saņemt atbalstu bērniem ar funkcionālajiem traucējumiem un viņu ģimenēm, piemēram, rehabilitācijas, atelpas brīža pakalpojumus, speciālistu konsultācijas. Plašāk par projekta “Vidzeme iekļauj” aktivitātēm ŠEIT.

Lai uzlabotu veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumu pieejamību Smiltenes novada iedzīvotājiem, Sociālais dienests aktīvi iesaistās arī projektā “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā”, kura ietvaros caur ģimeņu saliedēšanas pasākumiem, bezmaksas jogas, peldēšanas, nūjošanas nodarbībām, ekskursijām un sarunām ar speciālistiem, ir izdevies ne tikai vērst iedzīvotāju uzmanību veselības stiprināšanas nozīmei, bet arī radīt kopīgus mirkļus, aicinot iesaistīties sabiedriskās aktivitātēs un pasākumos. 30.septembrī plkst.12.30 ikviens aicināts uz Smiltenes pilsētas kinozāli, lai tiktos ar uztura speciālisti, ārsti Lolitu Neimani, bet 12.oktobrī plkst.18.00 Grundzāles kultūras namā uz tikšanos ar fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārstu Uģi Beķeri. Plašāka informācija.  Aicinām arī turpmāk piedalīties projekta aktivitātēs!

Smiltenes novada Sociālais dienests vērš uzmanību, ka sākoties mācību gadam, kā katru mācību semestri, izglītojamajiem ir iespēja saņemt ēdināšanas pabalstu pirmsskolas un vispārējās izglītības iestādēs, iesniedzot pieteikumu Smiltenes novada Sociālajā dienestā. Pabalstu veidus un kārtību kādā tie tiek piešķirti  nosaka  Smiltenes novada domes Saistošie noteikumi Nr. 15/17 “Par pašvaldības pabalstiem Smiltenes novadā” .

Plašāka informācija par sociālās palīdzības veidiem, to apmēru, saņemšanas kārtību ŠEIT .

Smiltenes novada Sociālā dienesta Dārza ielā 3, Smiltenē, apmeklētāju pieņemšanas laiks pie speciālistiem: pirmdien 8.00-12.00; 13.00-18.00, otrdien, ceturtdien: 8.00-12.00; 13.00-17.00. Kontaktinformācija un sociālo darbinieku pieņemšanas laiki novada pagastos- www.smiltenesnovads.lv.

Smiltenes novada domes
Sociālais dienests
Inga kovala
Sabiedrisko attiecību speciāliste