2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Sociālie darbinieki tiksies Labklājības ministrijas organizētajās Vasaras skolās

Labklājības ministrija (LM) jau septīto gadu organizē Vasaras skolas sociālajiem darbiniekiem. Paredzams, ka situācija valstī Covid-19 ietekmē būs mainīga: brīžiem pieļaujot atvieglotākus nosacījumus, brīžiem – stingrākus ierobežojumus. Līdz ar to sociālā darba jomas uzdevums ir pielāgoties situācijai, lai kāda tā būtu, un rast efektīvus risinājumus nepārtrauktai darba turpināšanai un atbalsta nodrošināšanai iedzīvotājiem.

 

Vasaras skolas mērķis ir veicināt sociālo darbinieku profesionalitāti, motivāciju un piederības sajūtu savai profesijai,  trīs dienu garumā intensīvi apgūstot jaunas metodes un tehnikas, ko vēlāk izmantot savā ikdienas darbā.

 

Trešo gadu pēc kārtas tiek organizētas divas Vasaras skolas – laikā no 30. jūnija līdz 2. jūlijam tiks organizēta Vasaras skola sociālajiem darbiniekiem darbam ar ģimenēm ar bērniem un laikā no 7. līdz 9.jūlijam notiks otrā Vasaras skola, kurā piedalīsies sociālie darbinieki, kuri strādā ar pieaugušām personām. Vasaras skolu norises vieta ir Lubānas novadā, Latvijas Valsts mežu atpūtas un tūrisma centrā “Ezernieki”. Tāpat kā iepriekš, piedalīties aicināti pašvaldību sociālo dienestu, ieslodzījuma vietu, slimnīcu, nevalstisko organizāciju u.c. institūciju sociālie darbinieki.

 

Abās Vasaras skolās plānots uzlabot sociālo darbinieku komunikācijas un klientu konsultēšanas prasmes, ņemot vērā  patreizējās situācijas kontekstu, kad strauji jāpielāgojas jaunajiem nosacījumiem un ierobežojumiem –  ievērojot distancēšanos, pašizolēšanos, komunikācija ar klientiem un kolēģiem bieži vien notiek attālināti, izmantojot dažādus tiešsaistes rīkus. Ņemot vērā, ka līdzīga situācija var atkārtoties un tai savlaicīgi ir jāsāk gatavoties, nepieciešams analizēt to, kas ir izdevies labi, kas ne tik labi, dalīties pieredzē un labajā praksē ar kolēģiem, attīstīt savstarpējo sadarbību un komunikāciju.

 

Organizējot Vasaras skolas tiks ņemti vērā ar Covid-19 izplatību valstī noteiktie ierobežojumi un ievērotas epidemioloģiskās drošības prasības un rekomendācijas. Sociālo darbinieku Vasaras skolas tiek organizētas par valsts budžeta līdzekļiem.

 

Plašāku informāciju par pieteikšanos dalībai Vasaras skolās variet saņemt, rakstot uz e-pastu: [email protected] vai zvanot pa tālruni 600 08 555.

           

 

Informāciju sagatavoja:

Egils Zariņš, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists