2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Šogad nenotiks Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā

Eiropas Riteņbraukšanas savienība (UEC) sestdien informēja, ka šogad nenotiks Itālijas pilsētā Trentino no 9. – 13.  septembrim plānotais Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā elites, U23 un junioru grupām. Trentino pilsēta čempionātu varēs rīkot 2021. gadā.

Ņemot vērā visā pasaulē spēkā esošo pandēmiju vīrusa “Covid – 19” dēļ, starptautiskais šosejas riteņbraukšanas kalendārs solās būt ļoti pieblīvēts sezonas beigās. Vienlaikus, joprojām nav pilnas skaidrības par iespēju aizvadīt prestižākos daudzdienu un viendienu velobraucienus.

Sestdien ar paziņojumu sabiedrībai nāca klajā UEC, kas informēja par šī gada Eiropas čempionāta šosejas riteņbraukšanā atcelšanu. Vadošos Eiropas valstu elites, U23 un junioru grupu šosejas riteņbraucējus no 9. – 13. septembrim bija paredzēts uzņemt Itālijas pilsētai Trentino. Smagā situācija Itālijā un Eiropā kopumā, organizatoriem un UEC lika pieņemt lēmumu par sacensību atcelšanu.

Panākta vienošanās par to, ka Trentino būs iespēja rīkot 2021. gada Eiropas čempionātu šosejas riteņbraukšanā, kas sākotnēji bija plānots Baltkrievijā.

Pērn Eiropas čempionātā elites grupā vīriem Toms Skujiņš izcīnīja augsto 15. vietu. Iepriekš godalgas šo sacensību U23 vecuma grupā izcīnīja – Skujiņš, Andžs Flaksis, Kalvis Eisaks, Artūrs Ansons, Normunds Lasis un Romāns Vainšteins.

 

 

 

Papildus informācija:

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs