2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Šogad papildu atbalstu saņems jau ceturtie dzimušie trīnīši

27. septembrī Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļā piedzima trīnīši – divi zēni un viena meitene. Šogad šie ir jau ceturtie dzimušie trīnīši, kam valsts piešķir vienreizēju pabalstu – 8538 eiro pēc nodokļu samaksas. Tas tika nolemts otrdien, 9. oktobra, notikušajā Ministru kabineta sēdē.

“Trīs lietas labas lietas – ceturtā no sirds!”, uzsvēra labklājības ministrs Jānis Reirs novēlot jaundzimušajiem trīnīšiem labu veselību, un izturību vecākiem.

Vienreizējais sociālais pabalsts ir domāts kā materiālais atbalsts ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, ņemot vērā, ka ar trīs bērnu vienlaicīgu piedzimšanu un kopšanu rodas ievērojami lielāki papildu izdevumi. Kopš 2014. gada pabalsts ir 8538 eiro pēc nodokļu samaksas.

2013. gadā šāds vienreizējais sociālais pabalsts tika izmaksāts vienai ģimenei, 2014. gadā – piecām ģimenēm, 2015. gadā trīs ģimenēm, bet 2016. gadā un pērn – divām ģimenēm.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Bērziņa, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists, 64331666, [email protected]