2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Šogad Smiltenes novada dome pasniegs 134 bronzas monētas novada jaundzimušajiem bērniem

Lai atbalstītu ģimenes un ģimeniskās vērtības, un godinātu novadā dzimušos bērnus,  Smiltenes novada dome arī šogad turpina jau aizsākto tradīciju – bronzas monētas pasniegšanu novada jaundzimušajiem bērniem.

Sestdien, 9.martā,  pirmie bronzas monētas pasniegšanas pasākumi notika Variņu, Grundzāles un Palsmanes pagastos. 16. martā bronzas monētas pasniegšanas pasākumi notiks Bilskas, Blomes un Launkalnes pagastos, savukārt Smiltenē pasākums notiks 12. maijā, kurā tiks sveikti Smiltenes pilsētas, Brantu pagasta un Smiltenes pagasta 2018.gadā dzimušie bērni. Uzaicinājumi jeb ielūgums uz pasākumu tiek nosūtīt uz bērna deklarēto dzīvesvietas adresi. Jautājuma gadījumā aicinām sazināties ar  Smiltenes novada domes Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju, zvanot uz tālruni 64707572 vai rakstot uz e-pastu: [email protected].

Monētas ar bērna rociņu nospiedumu un tekstu “vieta, kur augt!” aversā un Smiltenes novada ģerboni reversā svinīgajos pasākumos tiek pasniegti novadā deklarētiem bērniem un viņu vecākiem.   2018. gadā tie ir 134 jaundzimušie -Bilskas pagastā – 9, Blomes pagastā – 6, Brantu pagastā – 6, Grundzāles pagastā – 9, Launkalnes pagastā – 11, Palsmanes pagastā – 7, Smiltenes pagastā – 15, Variņu pagastā – 4, Smiltenes pilsētā – 67 . Rociņu nospiedums monētā simbolizē novada attīstību, izaugsmi, jo rokas nekad darba nebaidās.

Smiltenes novada domes Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Dace Ērģele  stāsta, ka par tradīciju kļuvušais pasākums iepriecina visus novadā 2018. gadā deklarētos jaundzimušos. Gribam pateikties tām ģimenēm un viņu mazuļiem, kuri par savas augšanas un pasaules iepazīšanas vietu ir izvēlējušies Smiltenes novadu.

Vecākiem novēlām, lai nekad nepietrūkst izturības un mīlestības bērnus audzinot, lepoties ar katru viņa sasniegumu un kopā radīt neaizmirstamus mirkļus, kurus vienmēr atcerēties!

Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste