2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Šomēnes 70. jubileju svin TLMS “Smiltene”

Pirms 70 gadiem Baznīcas laukumā 13, kur toreiz atradās Smiltenes Kultūras nams, pirmo reizi kopā sanāca čaklas rokdarbnieces, lai kopā radītu skaistas lietas, iedvesmotu viena otru un cildinātu mūsu tautas lietišķo mākslu. Atzīmējot Tautas lietišķās mākslas studijas “Smiltene” 70. jubileju, pilsētā gaidāmas vairākas izstādes, kā arī citi pasākumi.

 Kā dāvanu jubilejā, Smiltenes novada bibliotēka ir sarūpējusi izstādi “Zīme. Raksts. Ritms.”, kas tās telpās, Baznīcas laukumā 13, ir skatāma no 11. septembra līdz 31. oktobrim. Tā ir Valkas novadpētniecības muzeja ceļojošā izstāde, kas vēstī par Ziemeļlatvijai raksturīgo etnogrāfiju – rakstiem, krāsām un ritmiem.

22. septembrī plkst. 11.30 visi ir laipni aicināti uz Smiltenes novada bibliotēku, Baznīcas laukumā 13, kur tiks atklāta izstāde “Riti, riti, atspolīte”. Tā ļaus izzināt TLMS “Smiltene” izveidošanos un darbību šo 70 gadu laikā. Izstāde būs apskatāma līdz 31. oktobrim.

Savukārt plkst. 12.00 tur pat – bibliotēkā – notiks Latvijas folkloras krātuves (LFK) “Garamantas.lv” izbraukuma seminārs. Tajā būs iespējams izzināt, kas par Smilteni un tās iedzīvotājiem rodams digitālajā arhīvā. Vairāk informācijas par semināru: http://www.smiltenesnovads.lv/aktualitates/open/7711

22. septembra vakarā, plkst. 18.00, TLMS “Smiltene” telpās, Atmodas ielā 2, tiks atklāta izstāde “Ziedi manā pūriņā”. Tajā būs apskatāmi pēdējos piecos TLMS “Smiltene” darbības gados tapušie darbi. Izstāde būs apskatāma līdz 31. oktobrim.

23. septembris – svinību galvenā diena, kad gaidāmas dažādas aktivitātes visas dienas garumā! Jau no plkst. 09.00 (līdz 14.00) aicinās amatnieku tirdziņš, kurā varēs ne tikai iegādāties dažādas skaistas un noderīgas lietas, bet arī piedalīties dažādās aktivitātes, kā arī piedzīvot dažu labu pārsteigumu.  Tirdziņā tiks arī atzīmēti Ražas svētki, vasaras beigas un ziemas sezonas sākums. Tirdziņš norisināsies pie TLMS “Smiltene”, Atmodas ielā.

Plkst. 15.30 TLMS “Smiltene” spilgtākie un īpašākie darbi visā savā krāšņumā uzmirdzēs izstādes “Meistardarbu sarunas” atklāšanas pasākumā Smiltenes pilsētas Kultūras centra foajē. Izstāde būs apskatāma līdz 12. oktobrim.

Svētku izskaņā visi ir aicināti uz svinīgo TLMS “Smiltene” jubilejas pasākumu Smiltenes pilsētas Kultūras centra lielajā zālē! Tajā kavēsimies atmiņās par jau paveikto, sveiksim studijas dalībnieces un baudīsim izcilās koklētājas Laimas Jansones muzikālo priekšnesumu!

Esiet mīļi aicināti kopā svinēt TLMS “Smiltene” – 70!

 

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101