2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

SPECHALE pieaugušo mācībām par kultūras mantojumu un pievilcīgu dzīves vidi pieteikušies 145 interesenti

Pieteikumus Vidzemes plānošanas reģionam iesnieguši gan pieredzējuši speciālisti, kuri vēlas atsvaidzināt vai pilnveidot savas zināšanas, gan arī entuziasti, kuru pārvaldībā nonācis kultūrvēsturiski nozīmīgs objekts vai arī nākotnē plānots iesaistīties savas dzīvesvietas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un popularizēšanā tūristiem un citiem zinātkārajiem. Izvērtējot pieteikumus, novērots, ka kursantus īpaši interesē apgūt prasmes, kā vēstures mantojumu popularizēt mūsdienīgā veidā, lai meistarīgi izceltu objekta vērtību.

Mācīties gribētāji ir dažādu paaudžu – sākot ar jauniem entuziastiem un ideju realizētājiem, līdz pat cienījama vecuma zinātājiem, kas neatlaidīgi ir gatavi pilnveidot savas zināšanas un izmēģināt jaunas metodes un paņēmienus.

Plānots, ka mācības uzsāksies jau š.g. 16.martā un pamatā tās būs tiešsaistes režīmā, kas nozīmē, ka mācību dalībnieki patstāvīgi apgūs mācību vielu, izmantojot īpašu mācību platformu. Mācību materiāli būs latviešu valodā, gan lasāmā, gan klausāmā formātā. Tāpat paredzēts arī tikties klātienē, tomēr lielākais uzsvars būs uz patstāvīgu zināšanu apguvi. Mācību ietvaros dalībniekiem būs jākārto arī pārbaudes darbi.

Īsi pirms mācību uzsākšanās dalībnieki pulcēsies uz tikšanos ar projekta komandu, lai iepazītos ar plānoto mācību programmu un kārtību, kādā būs jāapgūst mācību viela. Visi mācību materiāli būs latviešu valodā.

Mācību programmā paredzēts apgūt vismaz vienu no četriem moduļiem – Kultūras mantojums (20 stundas), mārketings un tirgvedība (20 stundas), komunikācija (15 stundas), uzņēmējdarbība (15 stundas). Dalībnieki varēja izvēlēties apgūt gan kādu konkrētu mācību tēmu, gan arī visu programmu, t.i. , visus četrus moduļus.

Šobrīd vislielāko interesi kursanti izrādījuši tieši par kultūras mantojuma moduļa apguvi, taču liela daļa pieteikumu iesniedzēju vēlas apgūt arī visus četrus moduļus.

Apmācību programma tiek veidota ar nolūku stiprināt to potenciālu, kas piemīt kultūras un dabas mantojumam attiecībā uz nodarbinātību un ekonomisko izaugsmi, vienlaikus veicinot lauku, nomaļo vai mazāk attīstīto teritoriju attīstību.

***

Apmācību programma tiek veidota ar nolūku stiprināt to potenciālu, kas piemīt kultūras un dabas mantojumam attiecībā uz nodarbinātību un ekonomisko izaugsmi, vienlaikus veicinot lauku, nomaļo vai mazāk attīstīto teritoriju attīstību.

SPE.C.H.A.L.E. ir ERASMUS+ programmas projekts, kurā sadarbojas septiņi partneri no piecām Eiropas valstīm – Portugāles, Itālijas, Latvijas, Horvātijas un Francijas.

Vairāk informācijas: https://www.spechaleerasmus.eu/

Informāciju sagatavojusi:

Anita Āboliņa,

Sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā