2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Stiprinot ģimeniskās vērtības Smiltenes novadā

Lai atbalstītu ģimenes un ģimeniskās vērtības, godinātu novadā dzimušos bērnus,  Smiltenes novada dome turpināja pagājušā gada tradīciju dāvināt pāriem svinīgo laulību ceremoniju, savukārt aizsāka jaunu – bronzas monētas pasniegšanu novada jaundzimušajiem bērniem.

Starptautiskajā ģimenes dienā,  13. maijā, viens otram “Jā“ vārdu teica un par likumīgi reģistrētu ģimeni kļuva 5 pāri,  2016. gadā šo iespēju izmantoja 7 pāri. Smiltenes novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Dace Ērģele stāsta, ka laulībām pieteicās pāri, kuri jau vairākus gadus dzīvo kopā, ka arī pāri, kuru ģimenē aug kopīgs bērns. Par atmiņu no šīs dienas pašvaldība jaunajiem pāriem pasniedza dāvanu un ziedus, vēlot  sargāt savu mīlestību, laulību un ģimeni!

Savukārt 14.maijā noslēdzās bronzas monētas pasniegšana novada jaundzimušajiem bērniem. Šogad  septiņos svinīgos pasākumos Smiltenes pilsētā un Palsmanes, Variņu, Bilskas, Grundzāles, Launkalnes un Blomes pagastos tika pasniegtas pirmās monētas ar bērna rociņu nospiedumu un tekstu “vieta, kur augt!” aversā un Smiltenes novada ģerboni reversā, kuras kalpos kā piederības zīme novadam. Rociņu nospiedums monētā simbolizē novada attīstību, izaugsmi, jo rokas nekad darba nebaidās.  Kopumā svinīgajos pasākumos šogad tika  sveikti  153 2016.gada jaundzimušie un viņu vecāki (Bilskas pagastā – 19, Blomes pagastā – 14, Brantu pagastā, – 5, Grundzāles pagastā – 7, Launkalnes pagastā – 17, Palsmanes pagastā – 10, Smiltenes pagastā – 8, Variņu pagastā – 7 , Smiltenes pilsētā – 66).

Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Dace Ērģele stāsta, ka no vecākiem saņēma tikai pozitīvas atsauksmes, vairums vecāki bija patiesi priecīgi par šādu pašvaldības iedibināto tradīciju, dāvāto  skaisto mirkli un dāvanām.

Dace Ērģele saka paldies visiem, kas palīdzēja pasākuma rīkošanā, kā arī  mazajiem, dziedošajiem “Cāļiem”, kuri pasākumu piepildīja ar savām skanīgajām balstiņām un dziedošajai ģimenei no Gulbenes. Smiltenes novada dome novēl, lai ikviens vecāks savam bērniņam sniedz tikai to labāko un savu atvasi pasargā no visa sliktā – sāpēm, likstām, lai bērniņš augtu laimīgs, vesels un gudrs!

Ļoti ceram, ka šīs būs brīnišķīgas un ilggadīgas tradīcijas Smiltenes novadā!

Atgādinām, ka par fotogrāfijām aicinām interesēties Smiltenes novada Dzimtsarakstu nodaļā, tālrunis 64707572, e-pasts [email protected].  Tās ģimenes, kuras nevarēja ierasties uz pasākumu, aicinātas saņemt piemiņas monētu Smiltenes novada Dzimtsarakstu nodaļā.

Sagatavoja;
Marita Mūze
Sabiedrisko attiecību speciāliste