2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Svētdien ar posmu no Cēsīm līdz Valmierai startēs LVM MTB maratona sezona

Šīs nedēļas svētdienā ar pašmāju riteņbraukšanas klasiku – Cēsis – Valmiera posmu – startēs 2020. gada Latvijas valsts mežu MTB maratona sezona. Kopumā tajā iekļauti pieci posmi. Pieteikšanās pirmajam posmam turpinās mājaslapā velo.lv.

2020. gada riteņbraukšanas sezona kā Latvijā, tā citviet pasaulē ir krasi atšķirīga no iepriekšējiem gadiem. Latvijas lielāko velo sacensību rīkotāja – Igo Japiņa sporta aģentūra – ir pratusi pielāgoties apstākļiem. Pavasara mēnesī tika rīkotas virtuālās sacensības Cēsis – Valmiera, bet jau no jūnija mēneša ikvienam ir iespēja baudīt Latvijas skaistās velotrases, piedaloties Latvijas valsts mežu MTB maratona individuālajos braucienos.

Šo svētdien, 2. augustā,  Cēsīs tiks dots starta šāviens arī klasiskajai MTB maratonu sezonai. Pēc gada pārtraukuma rīkotāji nolēmuši atgriezties pie Latvijas riteņbraukšanas klasikas Cēsis – Valmiera tās ierastajā virzienā. Starts tiks dots Cēsīs, bet finišā braucējus sagaidīs Valmierā. Sacensību starta centrs atradīsies Cēsu Vienības laukumā, bet finiša centrs būs pie Valmieras pilsētas pašvaldības.

Cēsīs pie Vienības laukuma notiks arī “Maxima” bērnu brauciena sacensības. Tieši jaunākie braucēji pulksten 10:30 kā pirmie uzsāks azartiskos braucienus. Jaunākajām grupiņām sacensību elements nebūs, bet lielākajiem bērniem tiks noteikti arī ātrākie pedāļu minēji.

Pulksten 12:00 Birzes un Lenču ielu krustojumā izveidotajā sacensību zonā starta šāviens tiks dots prestižās “Toyota Hybrid” distances dalībniekiem. Šajā braucienā būs jāveic nepilnu 50 kilometru gara distances. Pulksten 12:15 Vienības laukumā tiks organizēta kopīga dalībnieku pavadīšana uz starta vietu “Mammadaba” Veselības brauciena, kā arī  zēnu un meiteņu grupu braucējiem. Starts šai distancei, kuras garums būs 27,9 kilometri, tiks dots pulksten 12:45 pie Rāmnieku tilta.

Skaitliski vērienīgākais no braucieniem – “Lielbātas Tautas distance” – startēs pulksten 13:15. Arī šeit starta un finiša vieta atradīsies Birzes un Lenču ielas krustojumā. Dalībniekiem būs jāveic 39 kilometru garš brauciens.

Pēc finiša katrs dalībnieks saņems “Lielbāta” dabīgā avota ūdeni, kā arī varēs baudīt gardas un spēcinošos pusdienas pēc finiša. Organizatori un atbalstītāji parūpējušies par virkni pārsteiguma balvām ne tikai ātrākajiem, bet arī veiksmīgākajiem dalībniekiem.

Pieteikšanās pirmajam posmam mājaslapā velo.lv iespējam līdz trešdienas pulksten 23:59.

 

Šajā Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonā iekļauti pieci posmi. Pirmo reizi vērienīgo velo notikumu uzņems Ropaži, kamēr jauninājumus piedzīvos trases Siguldas, Talsu un Ikšķiles posmos.

 

 

 

Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas posmi:

02.08..: Cēsis – Valmiera

15.08.: Sigulda

27.09.: Talsi

11.10. Ikšķile

24.10.: Ropaži

 

Foto: Ģirts Kehris

Informāciju sagatavoja: Toms Markss