2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Svētdien Siguldā notiks “Specialized” Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB XCO krosā

Ar labāko sportistu dalību svētdien Siguldā esošajā “Fischer” slēpošanas centrā notiks “Specialized” Latvijas un Lietuvas čempionāts kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā. Iepriekšējā pieteikšanās sacensībām interneta vietnē lrf.lv noslēgsies ceturtdienas vakarā.

Ar mērķi veicināt Baltijas valstu savstarpējo vienotību un konkurētspēju, pirmo gadu tiek rīkots Latvijas un Lietuvas apvienotais čempionāts MTB XCO krosā. Pie tam, sacensības nesīs arī viena no pasaules lielākā riteņbraukšanas zīmola – “Specialized” – vārdu.

Sacensības svētdien norisināsies visas dienas garumā. Dalībnieki pulcēsies Siguldā esošajā “Fischer” slēpošanas centrā, kur atrodas viena no labākajām XCO krosa trasēm Baltijas valstīs. Centram piešķirts arī nacionālās sporta bāzes statuss.

Pirmais starts tiks dots pulksten 10:00, kad par godalgām sacentīsies U14 un U16 meiteņu, kā arī U16 puišu grupas sportisti. Turpinājumā sekos puišu un U16 un junioru meiteņu sacensības. Sieviešu elites braucējas, tāpat kā amatieru vīru un dāmu konkurenču braucēji sacensības uzsāks pulksten 12:00. Sportiskā kulminācija tiks sasniegta ap pulksten 13:30, kad par Latvijas un Lietuvas čempiona tituliem sacentīsies elites vīri, juniori un jaunāko amatieru grupu sportisti. Diena noslēgsies ar hobija klases braucieniem.

Sacensībās piedalīsies šobrīd visi vadošie abu valstu kalnu riteņbraucēji. Viņu vidū – 2017. gada Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs Mārtiņš Blūms, viena no pasaules vadošajām MTB maratonistēm Katazina Sosna, Latvijas MTB maratona čempions Oskars Muižnieks, Latvijas šosejas riteņbraukšanas izlases sportists Māris Bogdanovičs, “ZZK” komandas vadošie braucēji – Rodžers Petaks, Mareks Balodis un Evelīna Ermane-Marčenko un citi augsta līmeņa sportisti.

Iepriekšējā pieteikšanās sacensībām turpinās mājaslapā – lrf.lv. Tur pieejams arī sacensību nolikums un cita informācija.

Sacensību rīkotāji stingri aicina dalībniekus un skatītājus norises vietā ievērot savstarpējo distancēšanos – 2 metri. Rīkotāji pēc finiša dalībniekus, kuri nav iekļuvuši labāko trijniekā savā vecuma grupā aicina laicīgi atstāt norises vietu. Tiks nodrošināti arī roku dezinfekcijas līdzekļi.

 

 

 

Sacensības rīko Latvijas Riteņbraukšanas federācija un Lietuvas Riteņbraukšanas federācija. Pasākuma galvenais atbalstītājs ir kompānija “Specialized”. Sacensības notiek ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu. Pēc finiša katrs dalībnieks saņems gardo “Piebalgas” orģinālo kvasu un spēcinošo “Venden” ūdeni. Par vērtīgām balvām parūpējušies arī –  “ZZK”, “Sigulda Adventures”, “4 Cyclists”, “Sigma” un “Abus”.

Papildus informācija:

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs

 

Foto: Romāns Kokšarovs