2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Svinēsim Lieldienas Smiltenē!

21. aprīlī ar plašu pasākumu programmu Smiltenē svinēs Lieldienas. Gaidāma tradicionālā šūpoļu rotāšana, Lieldienu deju koncerts un citas lustes lieliem un maziem.

Jau no paša rīta, pulksten 10:00, Lieldienu svinības sāksies pie TLMS “Smiltene”, Atmodas ielā 2. Tur, greznojušās ar saviem mīļākajiem raibajiem lakatiem, studijas dalībnieces rotās lielās šūpoles. Šūpoļu rotāšana ir tradicionāla pavasara saulgriežu svinēšanas daļa, un pievienoties laipni aicināts ikviens!

Nedaudz vēlāk, pulksten 11:00, Smiltenes pilsētas Kultūras centra lielo zāli pierībinās Lieldienu koncerts ar Smiltenes Bērnu un jauniešu interešu izglītības centra bērnu deju kolektīva “Buciņi” un Kultūras centra jauniešu deju kolektīva “Buki” piedalīšanos. Abu kolektīvu vadītāja – Ieva Arnolde.

No pulksten 12:00 līdz 14:00 dažādās Lieldienu lustes gaidāmas Kultūras centra pagalmā. Nekādi neiztikt bez olu krāsošanas un ripināšanas! Tāpat būs iespēja rotaļāties ar lielformāta spēlēm, atrast Lieldienu zaķa dārgumus un cienāties ar karstu zāļu tēju. Gaidāmi arī pūkaini un īpaši gaidīti ciemiņi – īsti garauši no Sandras Eimanes piemājas saimniecības. Par tradicionālo Lieldienu uguns kuršanu gādās folkloras kopa “Rudzupuķe”.

Tos, kuri vēl nebūs paguruši no Lieldienu lustēm, aicinām svinības turpināt lauku mājās “Kalbakas”, Smiltenes pagastā!

 

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas KC mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101

*Pasākuma organizators ir Smiltenes pilsētas Kultūras centrs. Organizators var izdarīt foto un video uzņēmumus pasākuma norises vietā vai tuvākajā apkārtnē (tostarp pie ieejas). Ja Jūs ierodaties pasākuma vietā, Jūs apzināties, ka Jūsu attēls var tikt uzņemts un apstrādāts turpmākajiem publicitātes mērķiem. Organizators ir publiska institūcija, kurai ir pienākums informēt sabiedrību par publisku līdzekļu finansētām aktivitātēm. Organizators neapstrādās Jūsu personas datus, ja Jūs neatradīsieties pasākuma tuvumā.