2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Tautas lietišķās mākslas studija “Smiltene” aicina pieteikties māksliniekus izstādei “Koki gadalaikos – krāsā un kompozīcijā”

Mēs dzīvojam skaistākajā vietā uz Zemes, kur gadalaiki mijas viens par otru skaistāki. Daba ir tā, kas iedvesmo, spēcina, dziedē un priecē. Lai kādas ikdienas rūpes mūs māktu, dabas cikli nemainās – katru gadu pavasaru rītos mostamies ar putnu čalām kokos, vasarā baudām reibinošo ziedu smaržu, rudenī priecējam acis krāšņajās krāsu niansēs kokos, ziemā domājam par izturību un uzticību.

Viss ir ciklisks un dabas cikliskumu vislabāk varam novērot kokos. Koks ir šī gada izstādes centrālais motīvs, tam ir simboliska nozīme visās pasaules kultūrās. Koks, sakņodamies zemē, bet ar zariem tiekdamies debesīs, gluži kā cilvēks, tiecas uz augšu – aug, apvienojot pagātni, tagadni un nākotni.

Izstāde “Koki gadalaikos – krāsā un kompozīcijā” norisināsies no 2021. gada 20.augusta līdz 30. septembrim Smiltenes novada muzejā Mēru muižā, kur pieteikt savu dalību aicināti mākslinieki no visas Latvijas līdz 30.jūnijam.

Izstādei aicināti pieteikties rokdarbnieki, tautas mākslas meistari, amatnieki, mākslinieki un dizaineri, kas iedvesmu rod dabā, tradicionālajā tautas kultūrā un mākslā. Iesūtītie piedāvājumi var būt dažādās formās, tekstūrās, uzbūvē un krāsās.

Sīkāka informācija par izstādi un pieteikšanos dalībai skatāma izstādes nolikumā.

NOLIKUMS

PIETEIKUMA CEĻVEDIS

Agnese Ice-Sudzane, Tautas lietišķās mākslas studijas “Smiltene” vadītāja, e-pasts: [email protected]