2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Tautas lietišķās mākslas studijas “Smiltene” aktualitātes

Lieliskā gaisotnē Tautas lietišķajā mākslas studijā „Smiltene”, Līgas Gabrānes un Agneses Ices-Sudzanes vadītas, norisinājās divas omulīgas darbnīcas visiem interesentiem, kas atsaucās uzaicinājumiem.

Sveču mēnesī – 22.februārī – notika sveču darbnīca. Izmantojot dabas materiālus, katrs darbnīcas dalībnieks izveidoja dažādās tehnikās trīs bioloģiskās sveces – tinot bišu vaska plāksni, audzējot sveci no smaržīgā bišu vaska, kā arī, lejot augu vasku, papildinot ar dabiskiem izejmateriāliem.

Sieviešu dienas noskaņās un burvīgā aromātā norisinājās dabiskās kosmētikas darbnīca. Dalībniecēm bija iespējams uzzināt nianses, kas jāievēro savienojot nepieciešamās sastāvdaļas, lai pagatavotu īpašus skaistuma kopšanas līdzekļus – cieto roku vasku, dabīgo dezodorantu un lūpu balzamu.

Aušanas pulciņa jaunajām audējām, paralēli apgūstot teorētiskās zināšanas par aušanu, tapuši pirmie lupatu paklājiņi. Studijā top arī dalībnieču skaistie darbi – linu dvieļi, villaines, snātenes, segas, brunču audumi un citi rokdarbi.

 

Inga Bormane,

Tautas lietišķās mākslas studijas „Smiltene”

Praktikante