2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Tiek mainīts EKO punktu konteineru novietojums

Smiltenes novada dome informē, ka šā gada jūnijā tika izvērtēti Smiltenes pilsētā esošie šķiroto atkritumu punkti un tika konstatēts, ka EKO punktos Dakteru ielas laukumā, Galdnieku ielā 10 un Rīgas ielā 16 situācija nav mainījusies un arī jūnija mēnesī konteineros un pie tiem ir novietots liels daudzums sadzīves atkritumu. Tāpēc ar 2018.gada 6.jūliju EKO punkti Dakteru un Galdnieku ielā tiks slēgti, bet Rīgas ielas 16 EKO punkta konteineri tiks pārvietoti uz Limbažu ielu 8 (blakus EKO laukumam).

Jebkurš Smiltenes novada iedzīvotājs ir tiesīgs mest savus sašķirotos atkritumus speciālajos konteineros, turklāt tā ir ekskluzīva bezmaksas iespēja, bet jāievēro, ka vienā speciālajā konteinerā jāmet – tikai papīra, metāla vai plastmasas iepakojumus, bet otrā stikla iepakojumus – pudeles un burkas. Sīkāka informācija par atkritumu šķirošanu ir pieejama www.zaao.lv. Šķiroto atkritumu konteinerus nedrīkst izmantot citu sadzīves atkritumu izmešanai!

Iedzīvotāji, kas sadzīves atkritumus šķiro godprātīgi, tos bezmaksas vienmēr var nodot EKO laukumā Limbažu ielā 8, Smiltenē. EKO laukuma darba laiks: pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās, piektdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 19.00, sestdienās no plkst. 12.00 līdz plkst.16.00, trešdienās un svētdienās – slēgts.

Lūgums iedzīvotājiem būt atbildīgiem un informēt pašvaldības policiju par personām, kas šķiroto atkritumu konteineros met sadzīves atkritumus!

Smiltenes novada domes
Saimnieciskās darbības nodaļa