2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Tiek radīta platforma, kas apkopo Latvijas pārtikas tirgotājus, kuri nodrošina piegādi uz mājām.

Šobrīd, kad valstī, līdz 14. aprīlim ir izsludināta ārkārtas situācija un nav ieteicams apmeklēt publiskas vietas, cilvēki aizvien biežāk meklē iespēju kā iepirkties neapmeklējot lielveikalus. Šobrīd interneta tiešsaistes iepirkšanos nodrošina arī lielākie tirdzniecības tīkli, taču piegādes netiek veiktas uz reģioniem, līdz ar to, lielāku popularitāti iegūst dažādi vietējie internetveikali, kas spēj nodrošināt piegādi arī ārpus Rīgas.

Tamdēļ, kustība Pacel Latviju ir radījuši jaunu platformu www.produktupiegades.lv, kur tiek apkopoti gan interneta veikali, gan saimniecības, kas nodrošina preču piegādi caur pakomātiem, gan pievedot preci pie pašām mājas durvīm. Tādā veidā nodrošinot kvalitatīvu vietējo produkciju gan Rīgas iedzīvotājiem, gan reģionos dzīvojošajiem.

Pacel Latviju idejas autors un vietnes radītājs Jānis Rozītis stāsta: “Jau kādu laiku darbojoties ar dažādiem Latvijas pārtikas zīmoliem, secinājām, ka nav vienas vietas, kur būtu apkopoti visi ražotāji, kas savu preci spēj piegādāt klientam. Īpaši aktuāli šis ir ne tikai rīdziniekiem, bet arī reģionos dzīvojošajiem. Mūsu mērķis ir panākt, lai sabiedrībai ir lielāka un ērtāka iespēja pirkt tieši Latvijā audzētu un ražotu pārtiku un atbalstīt vietējos lauksaimniekus un uzņēmējus. Šobrīd redzot esošo situāciju bija īstais brīdis radīt platformu, kur katrs cilvēks izvēloties savu pilsētu redz iespējas no kurām saimniecībām vai uzņēmumiem viņš var pasūtīt sev vēlamās preces un saņemt tās tieši pie mājas durvīm vai pakomātos. Tādā veidā šobrīd ir lielāka iespēja pasargāt sevi no nevēlamā vīrusa un atbalstīt vietējos ražotājus un uzņēmējus, kuriem lielai daļai tiešā tirdzniecība veikalos un tirdziņos ir apstājusies. Mēs arī ceram, ka esošā situācija spēs mainīt cilvēku iepirkšanās paradumus un arī turpmāk cilvēki meklēs sev tuvumā saimniecības pie kurām iegādāt ikdienā nepieciešamās preces un produktus.’’

Šobrīd vietne www.produktupiegades.lv vēl ir izstrādes stadijā un gan saimniecības, gan tirdzniecības vietnes, kas atbilst prasībām, var aizpildīt pieteikuma formu mājas lapā, lai tiktu pievienoti kopējam sarakstam.

 

Pacel Latviju ir kustība, kas atbalsta Latvijas uzņēmējus un palīdz veidot sabiedrības domu par to, kā mēs varam padarīt Latviju stiprāku, veicinot ekonomikas izaugsmi un vietējo uzņēmējdarbību.

Lai iegūtu plašāku informāciju par projektu un kustību iespējams noklausīties Latvijas Radio1 interviju ar Jāni Rozīti www.produktupiegades.lv mājaslapā, vai www.facebook.com/pacellatviju .

 

Plašāka informācija par projektu:

Jānis Rozītis

 

Informāciju sagatavoja:

Baiba Rezakova

Vidzemes mārketinga aģentūra, FUNDAMENTAL