2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Tiks atjaunota infrastruktūra SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcā”

SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra 2019.gada 19.februārī noslēdza līgumu par Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanu Nr. 9.3.2.0/18/I/016 “Infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcā, un medicīnas tehnoloģiju iegāde Vidzemes slimnīcā, kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai Vidzemē”. Projekta mērķis ir nodrošināt kvalitatīvākus veselības aprūpes pakalpojumus Vidzemes reģionā, atjaunojot infrastruktūru SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcā” un SIA “Vidzemes slimnīcā”.

SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” steidzamās medicīniskās palīdzības punkta telpām tiks veikta vienkāršota telpu atjaunošana un medicīnas tehnoloģiju bāzes atjaunošana, tādējādi uzlabojot neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas pakalpojumus. Tāpat vienkāršota telpu atjaunošana tiks veikta SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” ambulatorajām telpām, uzlabojot veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas kvalitāti prioritārajās jomās. Savukārt sadarbības iestādē SIA “Vidzemes slimnīca” tiks iegādāta un uzstādīta medicīnas tehnoloģija ar mērķi nomainīt novecojušo medicīnas iekārtu un nodrošināt drošu un komfortablu vidi priekšlaikus dzimušajiem bērniem un jaundzimušajiem ar veselības problēmām.

Projekta ietvaros tiks veikta vienkāršotu telpu atjaunošana divām SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” struktūrvienībām. Steidzamās medicīniskās palīdzības punktā tiks atjaunotas 3 telpās ar kopējo platību 82,2 kvadrātmetri un iegādātas 10 jaunas medicīnas tehnoloģijas (manipulāciju/operāciju galds, elektrokardiogrāfs, operācijas lampa, nerūsējoša tērauda procedūru galds, baktericīdās lampas, ķirurģiskais sūknis, divdaļīgas apskašu kušetes). Ambulatorajā daļā paredzēts remonts 10 telpās/kabinetos ar kopējo platību 172,6 kvadrātmetri, kas atrodas Poliklīnikas ēkas otrajā stāvā. SIA “Vidzemes slimnīca” priekš dzemdību un ginekoloģijas nodaļas tiks iegādāts apsildāmais bērnu kopšanas galds.

Projekta kopējās izmaksas ir 145 340,00 EUR, no kurām Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 118 494,25 EUR, valsts budžeta finansējums 12 546,45 EUR  un privātais (SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” un SIA “Vidzemes slimnīca”) finansējums 14 299,30 EUR.

Projektu paredzēts realizēt līdz šā gada 18.oktobrim.

Ilze Majore
SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca”
Medicīniskās aprūpes nodaļas vadītāja