2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Tiks veikti VRAA sistēmas uzlabojumi

No 26. oktobra plkst. 18:00 līdz 29. oktobra 08:00 Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) veiks nozīmīgas sistēmu infrastruktūras izmaiņas (iekārtu pārvietošanu no viena datu centra uz otru).

Iekārtu pārvietošanas laikā nestrādās vairākas sistēmas – portāls Latvija.lv un tajā pieejamie e-pakalpojumi, Elektronisko iepirkumu sistēma eis.gov.lv, Valsts vienotais ģeotelpiskās informācijas portāls Geolatvija.lv, Teritoriālās attīstības un plānošanas informācijas sistēma tapis.gov.lv un Valsts informācijas sistēmu savietotājs viss.gov.lv, kā rezultātā portāli un e-pakalpojumi šajā laikā nebūs pieejami. Veicamās izmaiņas neietekmēs informācijas un lietotāju datu drošību.

Tehniskie uzlabojumi ir plānots solis, kas nepieciešams VRAA infrastruktūras ilgtermiņa darbības nodrošināšanai.

Aicinām informēt Jūsu klientus iecerētos e-pakalpojumus, kā arī piedāvājumu iesniegšanu Elektronisko iepirkumu sistēmā veikt līdz piektdienas 26.oktobra pēcpusdienai vai ieplānot tos nākamajā nedēļā, sākot no pirmdienas 29.oktobra.

Visu portālu, sistēmu un koplietošanas komponenšu saraksts, kas norādītajā laikā nebūs pieejami: portāls Latvija.lv, VISS portāls viss.gov.lv, visi e-pakalpojumi un to infrastruktūra, e-adrese, visas datu apmaiņas un to infrastruktūra, t.sk. Datu izplatīšanas tīkls (DIT), VISS koplietošanas komponentes – Maksājumu modulis (MM), Elektronisko dokumentu krātuve (EDK), Juridisko personu pilnvarošanas risinājums (JPP), Adrešu meklēšanas komponente (AMK), Pakalpojumu katalogs (PK) , VRAA eParakstītāja aplikācija, Teritoriālās attīstības un plānošanas informācijas sistēma tapis.gov.lv (TAPIS) centrālais modulis, portāls geolatvija.lv, t.sk. TAPIS publiskā daļa, Ģeoportāla iegultais kartes logs, Reģionālās attīstības indikatoru modulis raim.gov.lv (RAIM), Elektronisko iepirkumu sistēma (EIS) un EIS e-izziņas.

Plānotā pārtraukuma laikā darbosies citos portālos un sistēmās izvietotais Vienotās pieteikšanās modulis (VPM) jeb latvija.lv autentifikācija, būs pieejams VISS XML katalogs, darbosies Latvijas atvērto datu portāls data.gov.lv un Valsts informācijas sistēma darbam ar Eiropas savienības dokumentiem ESVIS.

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām. 29.oktobra rītā VRAA izsūtīs paziņojumu par visu sistēmu un portālu pieejamības atjaunošanu.

Valsts reģionālās attīstības aģentūras
Informācijas sistēmu atbalsta departamenta
Lietotāju atbalsta nodaļa