2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Tikšanās ar fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārstu Uģi Beķeri

23.martā plkst.18.00 Smiltenes kultūras centra kinozālē, Gaujas ielā 1, Smiltenē, notiks tikšanās ar fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārstu, manuālo terapeitu, Smiltenes vidusskolas absolventu Uģi Beķeri.

U. Beķeris savu darbu medicīnā sāka 1981. gadā kā sanitārs Smiltenes slimnīcā, 1992.gadā absolvēja Rīgas medicīnas institūtu, vadījis Rehabilitācijas nodaļu Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā Rīgā, strādājis medicīnas sabiedrībā ARS un Rīgas Stradiņa universitātē, 18 gadus mācījis topošos fizioterapeitus par rehabilitāciju pēc traumām un ortopēdiskām operācijām. Šobrīd strādā savā ārsta praksē, māca medicīnisko teipošanu, kā vienu no nemedikamentozām metodēm dažādu sāpju mazināšanai muskuļos un locītavās, lasa lekcijas Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Farmaceitu biedrības, RSU, NRC Vaivari ārstu tālākizglītības semināros.

Tikšanās reizē ārsts stāstīs par locītavu deģeneratīvām slimībām, gūžas, ceļa locītavu endoprotezēšanu un rehabilitāciju pēc šīm operācijām, kustību higiēnas nozīmi, lai mazinātu muguras sāpju rašanās risku, velotrenažiera un velosipēda lomu gūžu un ceļa locītavu slimību radīto sāpju mazināšanai, profilaksi, kā arī par iespējām sadzīvot ar dzīves gaitā sakrātajām problēmām, Baha ziedu terapiju, D vitamīna nozīmi un atbildēs uz interesentu uzdotajiem jautājumiem.

Aicinām novada iedzīvotājus izmantot iespēju un apmeklēt šo pasākumu. Ieeja bez maksas. Pasākums tiek organizēts projekta „ Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” Nr. 9.2.4.2/16/I/052 ietvaros.

Anita Šteinberga,
Sociālā darbiniece darbam ar ģimenēm un bērniem