2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Tīra vide ir viena zvana attālumā!

No 1. līdz 31.maijam notiks SIA “ZAAO” (ZAAO) organizēta akcija “EKO ZVANS!”, kuras laikā zvanot uz ZAAO biroju var pieteikt neizjauktas nolietotas elektrotehnikas bezmaksas savākšanu (iekārtas izmērs vismaz 60 x 40 x 40 cm). Pakalpojums tiks sniegts, izbraucot uz klienta norādīto adresi, iepriekš vienojoties par savākšanas dienu. Akcija ir spēkā tikai ZAAO darbības reģionā – 28 novados. Arī ikdienā ZAAO piedāvā minēto pakalpojumu, taču maijā ir iespēja laimēt iRobot. Akcijas laikā nolietotā elektrotehnika bez maksas tiks vākta arī no juridiskām personām, izsniedzot pieņemšanas – nodošanas aktu.

ZAAO Šķiroto atkritumu savākšanas daļas vadītāja Ginta Gailuma: ” Elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumi satur dažādas kaitīgas vielas, un nepareiza šī atkritumu veida apsaimniekošana var radīt draudus cilvēka veselībai un apkārtējai videi. Pārstrādāt iespējams līdz pat 90% no elektrisko un elektronisko iekārtu sastāvdaļām. ZAAO rūpējas, lai savāktās iekārtas nonāktu rūpnīcās uz otrreizējo pārstrādi.”

Pieteikumi tiek pieņemti pa tālruni 26132288. Saņemot neizjauktas nolietotas elektrotehnikas (televizori, ledusskapji, plītis, trauku mazgājamās mašīnas, putekļu sūcēji, virtuves kombaini u.c.) savākšanas pieteikumu un pajautājot klienta atļauju, ZAAO biroja darbinieks aizpildīs akcijas kuponu. Visi kuponi piedalās izlozē par balvām – iRobotu un jaunu mazo virtuves sadzīves tehniku. Katrs klients var veikt neierobežota skaita pieteikumus, par katru reizi tiek aizpildīts viens kupons. Akcijas nolikums pieejams uzņēmuma mājaslapā www.zaao.lv.

Atgādinām, ka nolietotu neizjauktu elektrotehniku privātpersonas bez maksas ikdienā var nodot arī ZAAO darbības reģiona 20 EKO laukumos. Nogādājot nolietotu neizjauktu elektrotehniku EKO laukumā, iedzīvotāji nepiedalās akcijā “EKO ZVANS!”.

SIA ZAAO ir divdesmit astoņu pašvaldību uzņēmums, kas nodrošina atkritumu savākšanu, šķirošanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārvadāšanu, apglabāšanu un sabiedrības izglītošanas aktivitātes.

Informāciju sagatavoja:
Zane Legzdiņa
SIA ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste