2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Top mākslas un amatniecības izstāde “Putni krāsā un kompozīcijā”

Tautas lietišķās mākslas studija “Smiltene” sadarbībā ar Smiltenes novada muzeju ir uzsākusi darbu pie mākslas un amatniecības izstādes “Putni krāsā un kompozīcijā” veidošanas, kur aicina pieteikties rokdarbniekus, tautas mākslas meistarus, profesionālus amatniekus, māksliniekus un dizainerus, kuru iedvesmas avots meklējams tradicionālajā tautas kultūrā un mākslā.

No  2019.gada 1. jūnija līdz 27.jūlijam Smiltenes novada muzejā, Mēru muižā, ir plānots veidot dabas un amatniecības izstādi “Putni krāsā un kompozīcijā”, kur tiks izstādīti mākslas, amatniecības un daiļamatniecības darbi, kas ir radīti ietekmējoties krāsā un kompozīcijā no Latvijā sastopamiem putniem.

Tautas lietišķās mākslas studijas “Smiltene” vadītāja Liene Strazdiņa stāsta, ka izstādes ideja ir radusies, lai saglabātu savu nacionālo kodu un starp pasaules ietekmēm nepazaudētu sevi. Izstādes mērķis ir izstādīt darbus, kas krāsu salikumos un kompozīcijas ritmos ir radīti ietekmējoties no kāda konkrēta putna, tādā veidā parādot mūsu dabas krāšņumu un atbildot uz jautājumu “Kas ir latviskas krāsas un kompozīcija?”. No radošuma un mākslas darbu kvalitātes būs atkarīga eksponātu atlase un izstādes kopskats.

Izstādes dalībnieks var būt juridiska vai fiziska persona (rokdarbnieki, tautas mākslas meistari, profesionāli amatnieki, mākslinieki un dizaineri). Pieteikties izstādei aicinām līdz 2019.gada 1.maijam, sūtot pieteikumu uz e-pastu: [email protected].

Vairāk par pieteikšanos izstādei, skatīt nolikumu.

 

Sagatavoja:
Marita Mūze
Sabiedrisko attiecību speciāliste