2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Topošās audžuģimenes un adoptētājus aicina uz sarunu vakariem

26.septembrī, pulksten 17:30, Vidzemes reģiona Ģimeņu atbalsta centrs “Smiltene”, Galdnieku ielā 10B, Smiltenē, rīko sarunu vakaru ģimenēm, kuras apsver iespēju kļūt par audžuģimeni, aizbildni, adoptētāju vai viesģimeni. 

“Uz sarunu vakariem var nākt visi, kam radusies interese par audžuģimenes izveidi vai kļūšanu par adoptētāju, jo pieredze rāda, ka no intereses līdz reālai darbībai paiet 2,5 – 3 gadi. Cilvēkiem ir ļoti daudz jautājumu, kurus nav tik viegli uzdot, tādēļ tiks rīkoti šie sarunu vakari,” uzsver centra vadītājs Viktors Ņikiforovs.

Sarunu vakarā piedalās arī pieredzējušas audžuģimenes, adoptētāji, tiek sniegta informācija par dažādiem aprūpes veidiem, atbalsta sistēmu audžuģimenēm, aizbildņiem, adoptētājiem, viesģimenēm.

Pasākumā tiek runāts par apmācības iespējām Smiltenē, lai kļūtu par audžuģimeni, par to, kā notiek pats process. Tiek apspriesti dažādi jautājumi, kas cilvēkiem rada bažas, piemēram, par bioloģiskajiem vecākiem, atbalsta sistēmu, finansiālo pusi, u.c. Reizēm cilvēki ir kautrīgi un publiski nevēlas runāt, tādēļ tiek piedāvāta arī iespēja nākt aprunāties individuāli.

 Adoptētāji un topošās audžuģimenes centrā var veikt arī bezmaksas psiholoģisko izpēti.

Centrā regulāri darbojas atbalsta grupa audžuģimenēm aizbildņiem un adoptētājiem psihologa vadībā. Atbalsta grupa – tā ir iespēja speciālista vadībā pārrunāt dažādas situācijas, dalīties pieredzē.

Ārpusģimenes atbalsta centrs sniedz atbalstu audžuģimenēm, specializētām audžuģimenēm, aizbildņiem, adoptētājiem un viesģimenēm, nodrošinot pēc iespējas ģimeniskai videi pietuvinātu ārpusģimenes aprūpes pakalpojumu pieejamību bērniem, kuri tiek šķirti no ģimenes. Atbalsta centrs nodrošina psihologa konsultācijas un atbalsta grupas adoptētājiem, aizbildņiem un viesģimenēm, kā arī potenciālo adoptētāju un audžuģimeņu apmācības.

Ja vēlies piedalīties, zvani pa tālr. +371 29341032 (Aija).

Informāciju sagatavoja:
Viktors Ņikiforovs,
Vidzemes reģiona Ģimeņu atbalsta centrs “Smiltene” vadītājs