2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Transports pēc pieprasījuma: četri vidzemnieki atklāti par savu ikdienu un mobilitātes iespējām pierobežā (VIDEO)

Pilotprojekta “transports pēc pieprasījuma” izskaņā sagatavots VIDEOSTĀSTS, kura galvenie varoņi ir vidzemnieki – “transports pēc pieprasījuma” pasažieri Alūksnes un Mazsalacas novados. Četru vietējo iedzīvotāju stāsts piecu minūšu garā video atklāj patieso situāciju valsts pierobežā un arī citviet Latvijā, kur sabiedriskā transporta pakalpojums ir nepietiekams. Video pirmizrāde notika 17. un 18. septembrī Mazsalacā un Alūksnē, kad uz noslēguma pasākumiem pulcējās “transports pēc pieprasījuma” pasažieri. Video sagatavots ar subtitriem angļu valodā demonstrēšanai arī auditorijām ārvalstīs.

“Parasti es braucu uz aptieku, uz pastu pēc pensijas un pie friziera. Kur jau citur..,” video secina mazsalaciete Tekla.

“Viss atkarīgs, kā darbā maiņas iekrīt. Bet ir, kad piecas vai sešas reizes nedēļā izmantoju,” stāsta Maija.

Alūksnes novada iedzīvotājs Arvīds: “Es netieku nekur! Labi, ka šodien puslīdz labi ar galvu. Kā galva sāk reibt, tā tik ar kūjas palīdzību pārvietojos. Mani aizved uz veikalu, šoferis palīdz arī reizēm sapirkties.”

“Man pa taciņu līdz veikalam aiziet trīs, trīs ar pusi kilometru, līdz skolēnu autobusam – kāds pusotrs kilometrs, kuru es nevaru, tikpat kā nevaru aiziet .. jau vairāk nevaru aiziet..,” skumji atzīst Māra.

Pilotprojekts “transports pēc pieprasījuma” Vidzemē tika īstenots no 2019. gada 21.oktobra līdz 2020. gada 30. septembrim Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2014-2020 projekta MAMBA ietvaros. Pilotprojekta ieviešanu organizēja Vidzemes plānošanas reģions.

Vairāk informācijas par projektu: www.vidzeme.lv (PROJEKTI), kā arī MAMBA oficiālajā mājaslapā angļu valodā – www.mambaproject.eu

 

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, mob.t. 29454572, [email protected] .