2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Trīs Latvijas komandas šonedēļ startēs “Baltic Chain tour” velobraucienā

Ceturtdien Igaunijā startēs Baltijas valstīs vienīgās šogad notiekošās UCI kategorijas šosejas riteņbraukšanas sacensības – “Baltic Chain tour”. Velobraucienā, kurā startēs arī trīs Latvijas komandas, iekļauti trīs posmi, no kuriem sestdien gaidāmais noslēdzošais etaps vedīs pa Latvijas ceļiem.

 

“Baltic Chain tour”, jeb Baltija ķēde, ir senākās un tradīcijām bagātākās šosejas riteņbraukšanas sacensības Baltijas valstīs. Neskatoties uz sarežģījumiem vīrusa “Covid – 19” izraisītās pandēmijas dēļ, sacensības šogad notiks. Velobrauciena rīkotāji, pēc Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības norādēm ieviesuši stingrākus nosacījumus kā komandām, tā apkalpojošam personālam.

 

Visi trīs tūres posmi šogad startēs un finišēs Igaunijā. Pirmais no etapiem gaidāms šīs nedēļas ceturtdienā ar startu Tallinā un finišu Jogevā. Dalībniekiem būs jāveic 200 kilometru gara distance. Piektdien gaidāmajā tūres otrajā posmā riteņbraucēji veiks 174 kilometru garu distanci no Tartu līdz Valgai.

 

Latvijas līdzjutējiem vissaistošākais varētu būt tūres noslēdzošais posms, kas risināsies sestdien. Lai arī starts un finišs atradīsies Valgā, tomēr distance vedīs pamatā tikai pa Latvijas ceļiem. Sportisti no Valgas dosies uz Smilteni, kur gaidāms starpfinišs. Turpinājumā riteņbraucēji dosies uz Valmieru, bet tālāk Strenčiem. Sekos atgriešanās Smiltenē, kur skatītājiem būs iespējams vērot otro starpfinišu. Pēdējā distances daļa atkal vedīs uz Valgu. Šeit būs arī lielais finišs. Kopējais distances garums būs 173,4 kilometri. Starts trešajam posmam būs pulksten 11:00, bet finišs gaidāms ap 14:40.

 

Velobraucienā piedalīsies 16 komandas. To vidū arī trīs Latvijas vienības – Latvijas Nacionālā izlase, “Evelo Team” un “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”. Izlases sastāvā iekļauti tādi vīri kā – Māris Bogdanovičs, Andžs Flaksis, Andris Vosekalns un Viesturs Lukševics. “Evelo team” līderis būs Arvis Sprude, kamēr dobelnieku sastāvā startēs arī Latvijas kausa kopvērtējuma uzvarētājs Artis Roze. Jāpieblist, ka “Tartu 2024/ BCC” vienības rindās startēs Kristers Ansons.

 

No citām komandām jāizceļ Igaunijas izlase, kuras rindās būs pasaules tūres komandās startējošie – Mihkels Raims un Martins Lāss. Lietuvas izlases sastāvā iekļauts pasaules čempionāta bronzas medaļnieks grupas braucienā Ramunas Nevardauskas un bijušas pro tūres braucējs Gedaminas Bagdonas. Startēs arī Vācijas un Somijas nacionālās izlases, kā arī virkne kontinentālo un klubu komandu no Polijas, Nīderlandes un Norvēģijas.

 

Velobraucienu no Latvijas puses atbalsta Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī Valkas novada pašvaldība.

 

 

 

Toms Markss

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs