2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Trīs Smiltenes novada vieglatlētiem piešķirtas Latvijas Sporta veterānu savienības atzinības

Svētdien Rīgā esošajā Lielajā ģildē notika Latvijas Sporta veterānu savienības salidojums. Tā laikā atzinība par ilggadēju dalību un augstajiem rezultātiem veterānu sporta vieglatlētikas sacensībās tika piešķirtas trīs Smiltenes novada sportistiem – Kitijai Klempnerei, Arnoldam Marksam, kā arī Dzintaram Briedim.

Ar mērķi pulcēt vienkopus valsts veterānu sportistus dažādos sporta veidos, svētdien, 3. decembrī, Rīgā esošajā Lielajā ģildē notika Latvijas Sporta veterānu savienības rīkotais salidojums. Tajā tika apbalvoti Latvijas vadošie veterāni komandu sporta veidos, kā arī tie sportisti, kuri guvuši panākumus starptautiska mēroga veterānu sporta sacensībās.

Vienlaikus, atzinības tika pasniegtas arī sporta veterāniem, kuri izcēlušies ne tikai ar augstiem panākumiem, bet arī ilggadēju dalību. Starp viņiem arī trīs Smiltenes novada vieglatlēti – Kitija Klempnere, Arnolds Markss un Dzintars Briedis.

Kitija Klempnere sporta veterānu sacensībās vieglatlētikā startē jau 25 gadus, regulāri gūstot panākumus vairākās disciplīnās. Īpaši augstu jānovērtē arī Kitijas organizatoriskās spējas. Tieši Kitija uzņēmusies galvenās organizatores rūpes Smiltenes novada sporta veterāniem – vieglatlētiem. Braucienu plānošana uz sacensībām, komandas saliedēšanas pasākumu rīkošana, aktīva līdzi jušana savējiem. Tā ir tikai daļa, ko ar patiesu gandarījumu un prieku veic Kitija Klempnere.

Atzinību par mūža ieguldījumu veterānu sportā, kā arī gūtajiem panākumiem vieglatlētikas sacensībās, saņēma Arnolds Markss. 85 gadus vecais smiltenietis, neskatoties uz cienījamiem gadiem, turpina piedalīties kā ziemas, tā arī vasaras sacensībās. Markss regulāri startē lodes grūšanas, diska mešanas un šķēpa mešanas sacensībās.

Latvijas Sporta veterānu savienības atzinība tika piešķirta arī  Dzintaram Briedim. 2016. gadā smiltenietis laboja Latvijas rekordu vieglatlētikā – šķēpa mešanā V75+ grupā. Cienījamais kungs regulāri gūst visaugstākās vietas Latvijas un arī Baltijas mēroga sacensībās. Līdzīgi kā abi pārējie balvu saņēmēji, arī Briedis veterānu sporta veltījis nozīmīgu mūža daļu.