2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Turpinās “EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻA”

EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻAS ietvaros, Smiltenes novada skolās top zīmējumi, bet Smiltenes Pašvaldības policija tiekas ar skolēniem, lai atgādinātu par drošību uz ielām un ceļiem.

Kā informēts iepriekš, no 16. līdz 22.septembrim visā Eiropā notiek EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻA, kuras ietvaros Eiropas pilsētas un novadi rosina iedzīvotājus automašīnu vietā aktīvāk izvēlēties ilgtspējīgus pārvietošanās veidus – pastaigas ar kājām, riteņbraukšanu un sabiedrisko transportu.

Pirmdien, 17.septembrī Smiltenes novada izglītības iestādēs notika zīmējumu diena “Diena bez auto”, kuras ietvaros, 1.klašu skolēni radošos zīmējumos atspoguļoja savu redzējumu – dienai, kad doties uz skolu, mājām ar kājām vai velosipēdu. Bērnu zīmējumi izglītības iestādēs būs apskatāmi visu nedēļu. Iespēja apskatīt dažus no tiem ŠEIT.

Smiltenes novada Pašvaldības policija, akcijas nedēļas ietvaros, 18.septembrī viesojās Smiltenes vidusskolā, bet nākamajās nedēļās dosies arī uz citām novada skolām, lai akcentētu drošību uz ielām un ceļiem un klātienē atbildētu uz skolēnu interesējošiem jautājumiem.

Atgādinām, ka jau no rītdienas- 19.septembra līdz 21.spetembrim aicinām iedzīvotājus piedalīties akcijā ”Ar velo uz darbu un skolu”, bet sestdien, 22.septembrī – Dienā bez auto- tiekamies pasākumā “Ieriteņo simtgadē!” .

Inga Kovala
Sabiedrisko attiecību speciāliste