2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Turpinās pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā

Aicinām iedzīvotājus piedalīties projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” aktivitātēs:

Nūjošanas nodarbības  trenera vadībā

Nūjošanas nodarbībās varēs apgūt nūjošanas tehniku trenera vadībā un uzlabot vispārējo veselību. Nūjošanas process palīdz zaudēt lieko svaru, samazina sāpes un saspringumu plecu un kakla zonā. Tā ir droša fiziska aktivitāte ar minimālu ievainojumu risku un ļoti efektīva visiem gadagājuma cilvēkiem, lai uzlabotu kustību spēju.
Nodarbību laiki:

  • Trešdienās –  plkst.19.00,  pulcēšanās vieta pie Pilskalna sarga – Drandu ielas galā.
  • Ceturtdienās –   plkst. 19.00 , pulcēšanās vieta pie Tepera ezera āra trenažieriem.

Nodarbības ir bez maksas. Dalībniekiem tiek nodrošinātas nūjas, tādēļ aicināti iepriekš pieteikties pie Vinetas Veismanes, tāl.. 26525276. Nodarbības turpināsies līdz oktobrim. Aicinām gan pieredzējušus nūjotājus, gan iesācējus!

Vingrošanas nodarbības bērniem  fizioterapeita vadībā

Nodarbību mērķis ir sekmēt bērnu lokanību, veiklību, koordināciju un uzlabot fizisko izturību, apgūt vingrojumus, kas izmantojami ikdienā savas veselības uzlabošanai un mazinātu mazkustīgu dzīvesveidu. Mūsdienās bērniem ir ļoti mazkustīgs dzīvesveids un līdz ar to samazinās fiziskās aktivitātes. Kopā ar neveselīgu uzturu tas rada liekā svara problēmas, kas bieži ir novērojamas bērniem Latvijā. Papildus jāmin arī augšanas un attīstības traucējumi, stājas problēmas, traucēta fiziskā un garīgā attīstība. Informācija un pieteikšanās pēc iepriekšēja pieraksta pie fizioterapeita Didža Lūkina, tālr. 22016482.

Radošās uztura meistardarbnīcas novada ģimenēm

1.jūnijā, plkst. 11.00, Smiltenē, Bērnu rotaļu laukumā, pasākuma “Balta, balta mana sirds” laikā, sadarbībā ar Smiltenes tehnikuma skolotājiem un audzēkņiem, aicinām ģimenes ar bērniem  piedalīties   radošās uztura meistardarbnīcās  “Ne vien gardi, bet arī veselīgi”. Meistardarbnīcu laikā ģimenes iepazīs gastronomijas pasauli – pārtikas produktus gan fiziski aptaustot un izpētot, gan tos nogaršojot un salīdzinot.   Meistardarbnīcā notiks praktiskas nodarbības, kopā gatavosim veselīgas uzkodas un būs idejas dažādu našķu pagatavošanai.

Aicinām sekot līdzi informācijai par projekta pasākumiem mājaslapā www.smiltenesnovads.lv un bezmaksas informatīvajā izdevumā “Smiltenes Novada Domes Vēstis”.

Anita Šteinberga,
Sociālā darbiniece