2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Turpinās pieteikšanās vokālistu konkursam “Smiltenes balstiņas 2018”

Turpinās pieteikšanās Smiltenes novada bērnu un jauniešu vokālistu konkursam “Smiltenes balstiņas 2018”, kas norisināsies 22. aprīlī plkst. 15.00 Smiltenes pilsētas Kultūras centrā. Konkurss paredzēts jaunajiem dziedātājiem vecumā no 7 līdz 15 gadiem. Pieteikšanās – līdz 13. aprīlim (ieskaitot).

Kā ierasts, pasākumā gaidāmi arī muzikāli pārsteigumi no īpašajiem viesiem un žūrijas locekļiem. Šogad tie ir: dziedātāja un vokālā pedagoģe Rūta Dūduma un dziedātājs, komponists Jānis Ķirsis. R. Dūduma plašāku atpazīstamību guva TV šovā “Dziedošās ģimenes”. Viņa ir vairāku starptautisku konkursu laureāte, soliste tādas pazīstamās grupās kā “Framest” un “Vintāža”, kā arī vokālā pedagoģe meiteņu popgrupā “Nando”, kas 2017. gadā saņēma Latvijas mūzikas Gada balvu nominācijā “Bērnu mūzikas albums”. Savukārt J. Ķirsis ir talantīgs komponists, dziesmu autors un dziedātājs (baritons), viņš – arī vokālās grupas “Framest” mākslinieciskais vadītājs un dalībnieks. Kopā ar R. Dūdumu un J. Ķirsi dalībniekus vērtēs arī jaunā, talantīgā komponiste, smilteniete Madara Kalniņa.

Organizatori vērš uzmanību, ka šogad konkursa norisē notikušas divas būtiskas pārmaiņas. Pirmkārt, konkursam var pieteikties tikai Smiltenes novada jaunie dziedātāji. Otrkārt, pieteikties var arī dueti un trio.

Katra dalībnieka uzdevums ir sagatavot priekšnesumu – vienu dziesmu latviešu valodā atbilstoši savam vecumam un vokālajām spējām. Konkursa uzvarētāji saņems īpašas, noderīgas balvas.

Dalību konkursā iespējams pieteikt 13. aprīlim (ieskaitot), iesniedzot pilnībā aizpildītu pieteikuma anketu, kas pieejama  Smiltenes pilsētas Kultūras centrā. Anketu var nosūtīt elektroniski uz e-pastu [email protected], vai nodot personīgi Smiltenes pilsētas Kultūras centrā.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties Smiltenes pilsētas Kultūras centrā.  Sīkāka informācija par konkursu pa tālruni: 28688101.

 

Informāciju sagatavoja

Madara Mūrniece

Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja

[email protected]

28688101