2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Turpinās Smiltenes Daugavas ielas 7a daudzdzīvokļu mājas pārbūves projekts

Lai veicinātu dzīvojamā fonda paplašināšanu un spētu nodrošināt novada uzņēmumu speciālistiem dzīvesvietas, Smiltenes novada dome 2015.gadā savā īpašumā iegādājās nepabeigtu daudzdzīvokļu māju, kura pērn tika nodota kapitālsabiedrības SIA “Smiltenes NKUP” apsaimniekošanā. 2017.gadā uzsāktie mājas renovācijas, pārbūves darbi turpinās, lai jau 2019.gadā novada jaunajām ģimenēm un speciālistiem varētu piedāvāt 24 jaunus dzīvokļus.

Kā informē SIA “Smiltenes NKUP” valdes loceklis A.Vīvuliņš, šobrīd būvniecības darbus Daugavas ielā 7A plānots pabeigt 2018.gada decembrī. Pašlaik pilnībā ir pabeigti dažādi ar demontāžu saistīti darbi, tiek stiprināti pārsedžu paneļu bloki, ir ievilkts ūdensvads un kanalizācija, pārbūvētas ārsienas balkonu pusē, salikti logi un durvis, hidroizolēts un nosiltināts cokols, izbūvēts jumts, nosiltināti bēniņi, ieklāta grīda pagrabā un grīdas pamatkārta dzīvokļos, izbūvētas pagrabu telpas, kā arī turpinās darbs pie ventilācijas, siltumapgādes kanalizācijas, ūdensvada, elektroinstalācijas un vājstrāvas iekšējo tīklu izbūves, kā arī tiek saskaņota dzīvokļos santehnika, iekšas apdares materiāli un fasādes krāsas. Tiek labiekārtota mājas apkārtne, kur katram dzīvoklim būs paredzēta viena autostāvvieta, riteņu novietnes, bērnu laukums un pazemes tipa atkritumu konteineri.

Daudzdzīvokļu mājā tiek izbūvēti 8 trīsistabu un 8 divistabu dzīvokļi ar balkonu, 8 vienistabas dzīvokļi ar  “mazo” jeb “franču” tipa balkonu. Katrā dzīvoklī tiks iebūveta virtuves iekārta ar nerūsējošā tērauda izlietni un jaucējkrānu, elektrisko plīti, cepeškrāsni, tvaika nosūcēju. Būs paredzēta vieta ledusskapim. Sanitārajos mezglos plānots pie sienas montējams skapītis ar izlietni un jaucējkrānu, klozetpods, dušas kabīne vai vanna, dvieļu žāvētājs ar karstā ūdens cirkulāciju. Būs paredzēta vieta veļas mašīnai, kā arī tiks izbūvēti pievadi un izvadi.  Katrā dzīvoklī būs izbūvēta arī noliktavas telpa, kā arī paredzēta atsevišķa, slēdzama pagraba telpa.

Lai iegūtu īres tiesības uz kādu no dzīvokļiem, 2019.gada sākumā tiks rīkota īres tiesību izsole, kurā būs aicināti piedalīties dzīvokļu pretendenti – novada uzņēmumu speciālisti, jaunās ģimenes. Līdz ko būvprojekts būs noslēdzies, pirms izsoles, interesentiem būs iespēja piedalīties arī dzīvokļu apskatē. Šobrīd norit darbs arī pie izsoles noteikumu sagatavošanas, kas noteiks izsoles kārtību, cenu, prasības īrniekiem, piemēram, īres līguma slēdzējam būs jābūt deklarētam novadā vai noteiktā laika periodā jāpārdeklarē tā uz Smiltenes novadu. Aicinām sekot līdzi informācijai novada mājas lapā www.smiltenesnovads.lv un www.smiltenesnkup.lv.

 

Inga Kovala,
Sabiedrisko attiecību speciāliste