2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Tuvojas Smiltenes pilsētas svētki 2018!

Smiltene – pakalnu apskāvienā izauklēta pērle.
Triju pakalnu zeme.
Zeme, no kuras izaug grauds mūsu ikdienas maizei,
kurā priede iesakņojas un dod mums pavēni;
Zeme, kuras zilās artērijas – upe un ezeri – veldzē slāpes,
Zeme, uz kuras atsperties vai pieglausties, kad sāp.

Katrs mūsu ceļš uz darbu un mājām,
katrs mūsu dejā vai skrējienā radītais klaudziens,
katrs mūsu darbs un mūsu ne – darbs,
katra labā doma un mīļš vēlējums
atstāj taustāmas vai netaustāmas pēdas mūsu pilsētas zemē.

– mans darbs, mani svētki un mans mūžs
IR MANAS PĒDAS SMILTENES ZEMĒ.

Šogad Smiltenes pilsētas svētki norisināsies no 13. līdz 15. jūlijam.  Cildinot Smiltenes dabas bagātības – omulīgo pilsētvidi, gleznainās un zaļās ainavas, ko iemīlējuši gan iedzīvotāji, gan viesi – un Latvijas Valsts 100. dzimšanas dienu, šogad par svētku vadmotīvu izvēlēta zeme. Zeme – pamats zem mūsu kājām, zeme – tēvzeme, kas pamats mūsu dvēselei.

Patiesībā svētki iesāksies jau 12. jūlija vakarā Smiltenes pilsētas Kultūras centrā ar smiltenietes, musli produktu “InGo” radītājas Ingas Ērgles un uztura speciālistes Lāsmas Brenčas veselīga uztura meistarklasi. Arī šogad apmeklētājiem būs iespēja uzzināt daudz vērtīga, interesanta un derīga par veselīgu dzīvesveidu, kā arī pagatavot un nogaršot kādu našķi.

Piektdienas vakarā, 13. jūlijā, svētki tiks ieskandināti Smiltenes ev. lut. baznīcā ar īpašu koncertu “Lūgšanu vainags. Veltījums Latvijai”, kur latviešu mūzikas unikalitāti un ilgmūžību dziesmu vainagā ievīs operdziedātāja Evita Zālīte, ērģelniece Ilona Birģele un saksofonists Artis Gāga. Pēc koncerta visi būs mīļi gaidīti pie Tepera ezera, kur būs iespēja pasmelt malku moderni ietērptas tautas mūzikas apvienības “ZeMe” (koklētāja Laima Jansone un DJ Monsta) izpildījumā. Pēc koncerta varēs vērot 4D multimediju šovu, kurā apvienosies ūdens strūklakas, mūzika, video projekcijas un lāzeri, veidojot emocionālu baudījumu acīm, ausīm un sirdij. Vakara noslēgums īpaši patiks jauniešiem, jo Tepera krastmalu pierībinās “Smiltene Alternative”.

Arī svētku galvenajā dienā, 14. jūlijā, aktivitātes turpināsies Tepera ezera apkārtnē. Gaidāms tradicionālais amatnieku un mājražotāju tirdziņš, koncerti ar vietējo kolektīvu un viesmākslinieku piedalīšanos, dažādas radošās darbnīcas un citas aktivitātes. Sportisku piedzīvojumu cienītāji ir laipni aicināti izbaudīt azartiskas emocijas ielu futbola turnīrā “Ghetto Games”, kuru ietvaros tiks piedāvāta arī “Foot Darts” atrakcija, “Foot Pool” biljarda laukums u.c. Izpriecāties varēs arī ģimenes un mazie pasākumu apmeklētāji. Īpaši jāakcentē simtgades piedzīvojumu programma “Mazā stiprinieka 7 varoņdarbi”, kas rotaļīgā veidā ļaus izzināt Latviju dažādos aspektos.  Dienas gaitā tiks paziņoti arī konkursa “Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2018” laureāti. Diena noslēgsies ar ikgadējo un iemīļoto grupas “Apvedceļš” jubilejas festivālu. Šogad – “Apvedceļam” jau 18!

Un tas nebūt nav viss! Detalizēta svētku programma drīzumā būs pieejama www.smiltenesnovads.lv.

Svētku noslēgumā, 15. jūlijā, pēc Kapusvētkiem, visi ir laipni aicināti uz Jāņukalna estrādi! Tur koncertēs īpaši un skanīgi ciemiņi no tālā aizokeāna – Kanādas bruņoto spēku centrālais orķestris.

Mīļi gaidīsim tuvus un tālus!

 

 Pasākumā filmēs un fotografēs. Foto un video materiāli tiks publicēti.

Pasākumu informatīvi atbalsta “STV Studija”.

Informāciju sagatavoja
Madara Mūrniece
Smiltenes pilsētas Kultūras centra mākslinieciskā vadītāja
[email protected]
28688101