2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Uz laiku tiek samazināta ambulatoro pakalpojumu sniegšana SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca”

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī un Covid -19 infekcijas izplatību, kā arī ar Veselības ministrijas 2020.gada 25.marta rīkojumu Nr.59 “Par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas ierobežošanu ārkārtējās situācijas laikā” noteiktos ierobežojumus veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanā un rūpējoties par SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” pacientu drošību, SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” informē, ka uz ārkārtas situācijas laiku tiek samazināta ambulatoro pakalpojumu sniegšana pacientiem.

Ambulatoro pakalpojumu samazinājuma mērķis ir pasargāt pacientus un darbiniekus no iespējamas inficēšanās ar Covid-19, bet saglabājot iespēju saņemt palīdzību akūtos gadījumos. Tāpēc ārkārtas situācijas laikā Smiltenes slimnīcas poliklīnikā būs pieejami šādi speciālisti un izmeklējumi:

  • Endokrinologs I.Amoliņa;
  • Ginekologs, dzemdību speciālists D.Jēkabsone;
  • Oftolmalogs R.Putna;
  • Onkologs – ķīmijterapeits T.Zaļkalne;
  • Otolaringologs I.Tauriņa;
  • Podologs D.Buša;
  • Psihiatrs A.Grīnvalde;
  • Endoskopijas izmeklējumi;
  • Ultrasonogrāfijas izmeklējumi vēdera dobuma orgāniem;
  • Ultrasonogrāfijas izmeklējumi ginekoloģijā.

Lai nodrošinātu piesardzības pasākumus, šobrīd plānveida pacientu pieraksti tiek atcelti, saglabājot tikai akūto pacientu pierakstus. Reģistratūras darbinieki sazināsies ar katru personu, lai precizētu speciālista apmeklējuma vai izmeklējuma nepieciešamību, saglabājot pierakstu tiem pacientiem, kuriem tas tiešām ir nepieciešams. Pirms vizītes speciālists vēl sazināsies ar pacientu, lai saprastu, vai veselības aprūpi var sniegt attālināti vai tomēr ir nepieciešama vizīte klātienē. Smiltenes slimnīcas poliklīnikā klātienē tiks pieņemti pacienti tikai ar pierakstu. Pacientiem, kuriem būs nepieciešama vizīte klātienē, lūdzam pie speciālista ierasties īsi pirms noteiktā pieraksta un poliklīnikas telpās lieki neuzkavēties.

Sakarā ar veiktajiem ambulatoro pakalpojumu sniegšanas ierobežojumiem tiek saīsināts reģistratūras darba laiks, kas ārkārtas situācijas laikā būs no pulksten 8.00 līdz 14.00. Aicinām visus būs saprotošiem un ar iecietību izturēties pret iespējamām neērtībām!

Šobrīd ir ļoti svarīgi ievērot Slimību profilakses un kontroles centra noteiktos ierobežojumus, tāpēc aicinām pacientus būt godīgiem, aizpildot pie reģistratūras izsniegto anketu un sniedzot informāciju Steidzamās medicīniskās palīdzības punkta darbiniekiem par to, vai pēdējo 14 dienu laikā ir būts ārvalstīs, vai ir bijis kontakts ar Covid-19 slimnieku un vai ir akūtas elpceļu infekcijas simptomi: paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus un elpas trūkums. Ja ir elpceļu infekcijas saslimšanas simptomi, ieteicams tomēr vizīti pie speciālista vai izmeklējumu atcelt. Šī pacientu sniegtā informācija dod iespēju pasargāt citus poliklīnikas apmeklētājus un darbiniekus no iespējamas inficēšanās ar Covid-19.

Smiltenes slimnīcas Steidzamās medicīniskās palīdzības punkts (traumpunkts) turpina sniegt medicīnisko palīdzību kā līdz šim 24/7. Bet lai pasargātu mūsu medicīnas darbiniekus, arī šeit esam ieviesuši piesardzības pasākumus. Pacientam, kurš ierodas Steidzamās medicīniskās palīdzības punktā, pirms ienākšanas Smiltenes slimnīcas telpās pie ieejas jāsazinās pa norādīto telefona numuru (29276022 tikai uz ārkārtas situācijas laiku) ar medicīnas māsu, lai sniegtu informāciju par pacienta iespējamo inficēšanos ar Covid-19.

Lai pasargātu Sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas klientus, kuriem ir lielāks risks saslimšanai smagākā formā ar Covid-19 infekciju, ārkārtas situācijas laiku ir aizliegts apmeklēt Sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas klientus.

 

Sargāsim sevi un citus!

Tikai kopīgi sadarbojoties mēs varam uzveikt šo infekciju!

 

SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” administrācija