2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Uzsākta Smiltenes stadiona servisa ēkas un skatītāju tribīņu izbūve

3.maijā uzsākti būvdarbi Smiltenes novada sporta kompleksā pie Tepera ezera, kur tiks izbūvēta Smiltenes stadiona servisa ēka un skatītāju tribīnes. Būvdarbus veic SIA “R.K.C.F. Renesanse”.

Projekta mērķis ir pilnveidot un attīstīt sporta un atpūtas kompleksu “Teperis”, izbūvējot sporta procesu atbalstošu servisa telpas, kas ikdienā kalpos Smiltenes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas, Smiltenes tehnikuma un Smiltenes vidusskolas audzēkņiem, kā arī sporta klubu vajadzībām un sporta pasākumiem.

Būvprojekta ietvaros paredzēts izbūvēt stadiona servisa ēku un skatītāju tribīnes ar kopējo apbūves platību 633,90m2, kā arī izbūvēt ārējos inženiertīklus un veikt teritorijas labiekārtošanu 380m2 platībā. Saskaņā ar ēkas plānojumu, tajā atradīsies ģērbtuves, dušas un tualetes, treneru telpas, tualetes apmeklētājiem, noliktavas, tehniskās telpas, u.c. telpas. Paredzēta apjumtas tribīnes ar 250 skatītāju vietām. Ēkas projektā ir paredzēti nepieciešamie pasākumi vides pieejamības nodrošināšanai.

Būvdarbu kopējā summa ir 631 892,76 EUR, no kuriem 200 000,00 EUR ir valsts budžeta līdzfinansējums, bet pārējais finansējums 431 892,76 EUR apmērā ir Smiltenes novada domes finansējumus.

Atbilstoši būvdarbu līgumam, darbus plānots pabeigt līdz 2018.gada nogalei.

Informāciju sagatavoja:
Andris Lapiņš
Smiltenes novada domes
Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājs