2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Uzsākti “Gājēju un velosipēdistu ceļa būvdarbi no Smiltenes līdz Silvai”

13.aprīlī uzsākti būvdarbi objektā “Gājēju un velosipēdistu ceļa būvdarbi no Smiltenes līdz Silvai”. Būvdarbus veic SIA “8 CBR”.

Būvprojekta mērķis ir izveidot celiņu, kurš būtu komfortabls, kvalitatīvs un drošs gan gājējiem, gan velobraucējiem. Projekta rezultātā cilvēkiem tiks nodrošināta droša un ērta pārvietošanās gar autoceļu P27 posmā no Smiltenes līdz Silvai, uzlabota un attīstīta ilgtspējīga satiksmes infrastruktūra, iedzīvotājiem tiks uzlabota pieejamība darbavietām un dažādiem pakalpojumiem, kā arī tiks uzlabots objekta vizuālais stāvoklis.

Būvprojekta ietvaros paredzēts veikt 2,5 metrus plata asfaltēta gājēju un velosipēdistu ceļa izbūvi no Smiltenes līdz Silvai 1790 metru garumā, tilta pār Abuls upi pārbūvi, jaunas gājēju pārejas pār Dārza ielu Smiltenē izbūvi, celiņa apgaismojuma izbūvi, atpūtas vietu izbūvi, labiekārtošanas darbus, u.c. darbus.

Tilta pārbūves darbu laikā satiksme notiks pa apbraucamo ceļu un pagaidu tiltu. Satiksme transportlīdzekļiem pār pagaidu tiltu tiks organizēta pārmaiņus pa vienu braukšanas joslu, satiksmi regulējot ar luksoforiem.

Būvdarbu kopējā summa ir 447 565,54 EUR, no kuriem 377 565,54 EUR sastāda Smiltenes novada domes finansējumus, bet projekta 2.daļas īstenošanai “Tilta pār Abuls upi pārbūve” piesaistīti 70 000,00 EUR no Satiksmes ministrijas pārvaldītās valsts budžeta programmas “Valsts autoceļu fonds”.

Būvdarbus plānots pabeigt līdz 30.11.2017.

Informāciju sagatavoja:
A.Lapiņš