2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Uzsākti steidzamās medicīniskās palīdzības punkta un ambulatoro telpu atjaunošanas darbi

Eiropas Savienības fonda projekta Nr.9.3.2.0/18/I/016 “Infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju atjaunošana Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcā, un medicīnas tehnoloģiju iegāde Vidzemes slimnīcā, kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai Vidzemē” ietvaros, šonedēļ uzsākti SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” steidzamās medicīniskās palīdzības punkta un ambulatoro telpu vienkāršotas atjaunošanas darbi.

Līgums par vienkāršotas atjaunošanas darbu veikšanu noslēgts ar būvuzņēmumu SIA “Evento” un būvuzraudzību objektā veic SIA „Marčuks”.

Lai nodrošinātu nepārtrauktu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, darbi tiks veikti vairākās daļās, tāpēc tas var radīt zināmas neērtības gan personālam, gan mūsu pacientiem un viņu apmeklētājiem. Aicinām visus ar izpratni un iecietību izturēties pret iespējamām neērtībām, ievērot izvietotās norādes un sekot līdzi informācijai par izmaiņām vienkāršotas atjaunošanas darbu lakā.

Projekta mērķis ir nodrošināt kvalitatīvākus veselības aprūpes pakalpojumus Vidzemes reģionā, atjaunojot infrastruktūru SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcā” un SIA “Vidzemes slimnīcā”. SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” steidzamās medicīniskās palīdzības punkta telpām tiks veikta vienkāršota telpu atjaunošana un medicīnas tehnoloģiju bāzes atjaunošana, tādējādi uzlabojot neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas pakalpojumus. Tāpat vienkāršota telpu atjaunošana tiks veikta SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” ambulatorajām telpām, uzlabojot veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas kvalitāti prioritārajās jomās. Savukārt sadarbības iestādē SIA “Vidzemes slimnīca” tiks iegādāta un uzstādīta medicīnas tehnoloģija ar mērķi nomainīt novecojušo medicīnas iekārtu un nodrošināt drošu un komfortablu vidi priekšlaikus dzimušajiem bērniem un jaundzimušajiem ar veselības problēmām.

Projekta kopējās izmaksas ir 145 340,00 EUR, no kurām Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 118 494,25 EUR, valsts budžeta finansējums ir 12 546,45 EUR  un privātais finansējums ir 14 299,30 EUR.

Projektu paredzēts realizēt līdz 2019.gada 30.septembrim.

Ilze Majore
SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca”
Medicīniskās aprūpes nodaļas vadītāja