2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Uzvaras garšu atguvusī “Smiltene/ BJSS” aicina līdzjutējus uz sestdienas vakara spēli pret “Audu”

Sestdienas pievakarē pulksten 18:00 mājīgajā Tepera stadionā komanda.lv 1. līgas čempionāta 15. kārtas spēlē futbola klubs “Smiltene/ BJSS” principiālā cīņā uzņems Ķekavas vienību “Auda”. Uz gaidāmo spēli smilteniešu spēlētāji un trenerei aicina visus novada sporta līdzjutējus.

Komanda.lv 1. līgas čempionāts atrodas savā otrajā stadijas fāzē. Aizvadītas 14 no kopumā 22 spēļu kārtām. Turnīra tabulā jau iezīmējušās komandas, kas cīnīsies par uzvaru, gan arī komandas, kuras sacentīsies, lai nepaliktu pēdējā vietā. Raimonda Dūmiņa vadītā “Smiltene/ BJSS” vienības saglabā stabilas pozīcijas turnīra tabulas vidus daļā. Šobrīd smiltenieši ar 13 spēlēs gūtajiem 19 punktiem dala septīto līdz astoto vietu ar Dagņa Sausā pārstāvēto JDFS “Alberts”. Pirmā apļa beigas un otrā apļa sākums vidzemniekiem izvērtās grūts, jo nācās piedzīvot smagus zaudējumus pret “Albertu” un “Super Novu”. Tāpat tika atzīts arī “Daugavpils” un “Tukums 2000” pārākumi.

Tomēr aizvadītajā kārtā smiltenieši tālajā izbraukuma spēlē  īstā trillerī ar rezultātu 5:4 pārspēja “Grobiņas SC” vīrus. Divus vārtus uzvarētāju labā guva komandā atgriezušais Dairis Zariņš. Ar precīziem sitieniem izcēlās arī Valters Valts Siliņš un Ričards Rullis, bet 11 metru soda sitienu realizēja vārtsargs Toms Mežulis. Ja smilteniešu sastāvu papildinājis Dairis Zariņš un Eduards Veģeris, tad no komandas atskaitīts tika uzbrucējs Ralfs Apsītis. Tāpat komandai šobrīd nepalīdz arī talantīgais Kristers Aldis Puriņš.

Šīs nedēļas sestdienā, 25.augustā, mājīgajā Tepera stadionā, ko nesen kā papildinājušas jaunas un modernas tribīnes, “Smiltene/ BJSS” 14. kārtas spēlē uzņems viesus no Ķekavas – futbola klubu “Auda”. Turnīra tabulā abas komandas šķir vien trīs punkti. Pie tam, smilteniešiem ir viena spēle rezervē. “Auda” turnīra tabulā ieņem piekto pozīciju. Abām komandām pēdējās spēlēs veicies pretēji. Ja smilteniešiem zaudējumi pirmā apļa pēdējās spēlēs un otrā apļa sākumā, tad “Auda” guva svarīgas uzvaras, tostarp pārspējot “Albertu”.  Tiesa pēdējā spēlē, kas bija Latvijas Futbola federācijas prezidenta Kaspara Gorkša atvadu mačs, “Auda” cieta bezierunu sakāvi – 0:6 pret “Daugavpili”. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Staņislavs Pihockis, kurš guvis astoņus vārtus.

“Smiltene/ BJSS” komandai gaidāmajā spēlē palīdzēt varēs teju visi iespējamie sastāvā esošie spēlētāji. Pēc neliela pārtraukuma laukumā redzēsim aktīvo pussargu Mārtiņu Rakšteli, spēlēt varēs arī Dāvis Gaigals un Elvis Teremko. Vārtus sargās Toms Mežulis. Aizsardzību cementēs Eduards Veģeris, Eduards Deičs un Reinholds Klots. Vidējā līnijā nozīmīga loma būs arī Rūdim Rozītim, Ričardam Rullim, Kristapam Kuprišam, Valteram Valtam Siliņam. Tikmēr priekšējā līnijā pretinieku aizsargus apspēlēt centīsies Ralfs Akmins, Olafs Putrālis un Kārlis Rozītis. Tāpat komandas līdzjutēji cer laukumā redzēt visu sezonu traumas dēļ izlaidušo Reinim Putrāli.

Uz gaidāmo spēli, kas sāksies neilgi pēc Smiltenes novada  aicināti visi Smiltenes novada sporta līdzjutēji. Tās sākums pulksten 18:00.

Toms Markss